Роменська громада започатковує партнерство з італійським муніципалітетом міста Монреалє

Дата: 08.12.2022

Автор: Марина Гавриленкова

Фото: "Depositphotos"

Нещодавно відбулася перша онлайн-зустріч голів громад та їхніх команд за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Під час зустрічі майбутні партнери обговорили чіткі кроки для подальшого налагодження тісного співробітництва.

Йдеться про співпрацю у сфері розвитку сільського господарства, переробної промисловості, муніципальних послуг, культури, освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, поводження з відходами та охорону навколишнього середовища, а також обмін досвідом та найкращими практиками у сфері молодіжного руху. Планується участь у спільних проектах, грантових програмах Євросоюзу для міст – партнерів. Про це повідомив Роменський міський голова Олег Стогній:

«Ми планували пошук партнерських громад з метою розвитку нашої території, обміну досвідом у різних сферах життєдіяльності. Дуже дякуємо Програмі U-LEAD за таку можливість – налагодити міжнародне партнерство, а колегам з італійського муніципалітету – за цю можливість співпрацювати».

Мер муніципалітету Монреалє Альберто Арчідьяконо під час зустрічі запропонував вже найближчим часом надати Роменській громаді допомогу для внутрішньо переміщених осіб, відповідно до потреб, та запевнив у зацікавленості стати надійним партнером для громади з Сумщини.

За повідомленням Олега Стогнія, допомога ВПО – була ініціативою колег з муніципалітету Монреалє та стане першим кроком співпраці. Голова громади висловив подяку за таку важливу підтримку для України з боку європейських муніципалітетів під час війни. У рамках цієї допомоги розглядається можливість отримати засоби безперебійного живлення електроенергії, зв’язку, теплі ковдри, продукти довготривалого зберігання тощо.

Марина Лобова, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Сумській області, зазначила, що міжнародне партнерство є дієвим механізмом для розвитку громад. Поряд з тим, такий успіх матиме місце лише за умови проактивної позиції обох сторін на постійній основі.

Найближчим часом партнери планують підписати Меморандум про співпрацю.

Нагадаємо, що 10 листопада відбулася перша ознайомча онлайн зустріч між представниками Фонтанської громади на Одещині та італійського муніципалітету Кампофеліче-ді-Рочелла. Зустріч була організована Одеським регіональним офісом «U-LEAD з Європою» в рамках ініціативи «Мости довіри».

01.03.2024
«Розбудова сталих громад — що для цього потрібно?»
«U-LEAD з Європою» має за честь запросити вас приєднатися до нашого практичного обговорення під назвою «Розбудова сталих громад». Відбудуймо Україну та зробимо її процвітаючою — разом!
#анонси
#міжнародне співробітництво
#міжмуніципальна співпраця
#відбудова
Перейти
27.02.2024
Проєкти транскордонного співробітництва для сільських територій: пошук партнерів та особливості заявок
Розвиток сільських територій є пріоритетним завданням для ОМС. Сьогодні транскордонне співробітництво відкриває для українських громад нові можливості.
#міжнародне співробітництво
#омс
#поради
Перейти
22.02.2024
Громади Закарпаття з допомогою U-LEAD впроваджують проєктний підхід у всі сфери діяльності
На останній зустрічі понад 20 голів громад обмінялися досвідом щодо реалізації проєктів та пошуку джерел фінансування.
#новини
#міжмуніципальна співпраця
Перейти
16.02.2024
Як французькі та іспанські міста зміцнюють зв’язки з Україною через «Мости довіри»
Низовий підхід в основі «Мостів довіри» U-LEAD — «партизанська» стратегія: її задум, створення і результати.
#Мости довіри
#міжмуніципальна співпраця
#міжнародне співробітництво
#партнерство
Перейти
14.02.2024
1500 учасників та учасниць вивчають правила етичної поведінки для роботи в ОМС
Навчальний проєкт втілює організація RMTeam за всебічної підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та в партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.
#новини
#навчальні програми
#омс
Перейти
13.02.2024
Нові гранти від Українського культурного фонду: додаткові можливості для громад у 2024 році
Програма U-LEAD спільно з Українським культурним фондом відкриває громадам України новий грантовий сезон та можливості проєктної діяльності для їхніх органів місцевого самоврядування.
#грант
#оголошення
#новини
Перейти
08.02.2024
Італійські муніципалітети підтримають своїх колег з України через ініціативу «Мости довіри»
Пари мерів-компаньйонів з Італії та України презентують свої спільні стратегії, зобов'язуються працювати разом та планують докладати зусиль до нашої післявоєнної відбудови.
#Мости довіри
#міжмуніципальна співпраця
#війна
#відбудова
Перейти
22.01.2024
Найпопулярніші матеріали U-LEAD за 2023
Ми у редакції сайту «U-LEAD з Європою» щиро радіємо кожному перегляду. Ми хочемо, щоб наші читачі отримували всю необхідну інформацію про можливості, які надає Програма U-LEAD, бачили приклади історій успіху, корисних практик та ефективної співпраці між громадами, і переймали ці приклади.
#дайджест
#новини
Перейти
17.01.2024
U-LEAD та «Сміливі» відновили школу в Новому Бикові
Чергова школа на Чернігівщині була відновлена БФ «Сміливі» в рамках ініціативи «Відновлення місцевих шкіл задля стійкості» Програми «U-LEAD з Європою» за фінансової підтримки Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії (FPI).
#новини
#школи
Перейти
12.01.2024
Творчий колектив із Казахстану отримав гран-прі конкурсу «Різдвяна зірка»
У фестивалі-конкурсі «Різдвяна зірка», який проводила Софіївська громада з Дніпропетровщини за інформаційної підтримки U-LEAD, взяли участь понад 80 колективів та митців з 13 областей України. Під час конкурсу тривав збір коштів на ЗСУ.
#новини
#культура
#міжмуніципальна співпраця
Перейти
11.01.2024
Зорянська громада з Рівненщини запровадила фінансову автономію у сфері освіти
Фінансова автономія у сфері освіти може бути двох різних варіацій: або у кожен заклад  вводиться посада бухгалтера, або - громадою створюється спеціальний комунальний заклад, який обслуговує усі заклади освіти. Зорянська громада з Рівненщини обрала для себе другий варіант та поділилася своїм позитивним досвідом.
#бухгалтерія
#освіта
#новини
Перейти
10.01.2024
U-LEAD допомогла громаді з Вінниччини знайти партнерів у Словенії
Гніванська громада з Вінниччини та муніципалітет Домжале (Словенія) домовилися про співпрацю у сфері цивільного захисту та управління проєктами, обмін досвідом та взаємний розвиток потенціалу.
#Мости довіри
#міжнародна співпраця
#новини
Перейти
09.01.2024
U-LEAD допомогла Фастівській громаді систематизувати роботу по залученню інвесторів
Серед іншого, Фастівська громада планує створити центр сучасної економіки з коворкінгом, центрами інноваційної та мистецької освіти, 3D-майстернями, конференц-залами, офісними приміщеннями, а також кав’ярні та фуд-зону.
#інвестиційний паспорт
#інвестиції
#новини
Перейти
26.12.2023
Налагодження транскордонного співробітництва: відбулася координаційна зустріч голів громад Закарпаття
Під час зустрічі за підтримки «U-LEAD з Європою» говорили про можливості залучення позабюджетних коштів та налагодження транскордонного партнерства муніципалітетів, покроковий алгоритм організації такого співробітництва для реалізації конкретних проєктів, посилення горизонтальної комунікації між головами громад та можливості співпраці з Програмою U-LEAD.
#міжнародне співробітництво
Перейти
22.12.2023
Про.Спільноти: безпечне освітнє середовище
Звіт про масштабний проєкт, що охопив майже вісім тисяч учасників-освітян, завдяки чому чверть мільйона дітей навчатимуться у безпечніших освітніх закладах.
#освіта
#безпека
#новини
#навчальні програми
Перейти
15.12.2023
Благоустрій під час війни: візит з обміну досвідом для громад Полтавщини
Як організувати роботу комунального підприємства у сфері благоустрою під час воєнного стану? Програма U-LEAD долучається до пошуку і підтримки кращих практик місцевого самоврядування та організовує заходи з обміну досвідом. Один з таких заходів відбувся у Мачухівській громаді на Полтавщині.
#міжмуніципальна співпраця
#омс
#новини
Перейти
07.12.2023
Завершився навчальний цикл Кроків «Розробка стратегії розвитку територіальної громади»
Впродовж семи місяців команди 70 громад з усієї України працювали над розробкою стратегій розвитку. В цьому їм допомагали експерти U-LEAD.
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
#стратегія розвитку
#новини
Перейти
05.12.2023
Доставляємо гуманітарку та плануємо відновлення згідно до вимог ЄС, — Павло Божко
Голови українських громад взяли участь у конференції ACT NOW, яку Програма «U-LEAD з Європою» організувала 8-10 листопада у Брюсселі. Керівник Красноріченської селищної військової адміністрації Луганської області Павло Божко, що був у складі делегації, поділився враженнями та досвідом європейських муніципалітетів.
#міжнародна співпраця
#відбудова
#інтерв'ю
Перейти
01.12.2023
Ворохтянська громада налагодила партнерство з румунською комуною Чугуд
Українські громади за підтримки «U-LEAD з Європою» продовжують розвивати міжнародні партнерства.
#Мости довіри
#міжмуніципальна співпраця
#новини
Перейти
28.11.2023
«Стажування у Польщі дало розуміння змін в Україні після набуття членства в ЄС»
Анна Луценко, представниця Новобузької громади, пройшла відбір на стажування у Польщі, де вивчала їхній досвід перетворень, розподілу обов'язків у муніципалітетах та піклування про екологію.
#міжнародна співпраця
#навчальні програми
#інтерв'ю
Перейти
28.11.2023
Громади можуть витрачати вільний залишок бюджету лише на певний перелік напрямів
Президент України підписав Закон «Про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України» № 3428-IX від 08.11.2023 р. Саме він визначає, куди громади можуть спрямовувати вільні залишки місцевого бюджету в умовах воєнного стану.
#законодавство
#місцеві бюджети
#поради
#новини
Перейти
24.11.2023
Наталія Петренко: окупанти зривали наклейки європейських донорів у нашому селі
Інтерв'ю з очільницею Шульгинської сільської військової адміністрації та представницею Всеукраїнської Асоціації ОТГ, що взяла участь у конференції ACT NOW у Брюсселі.
#інтерв'ю
#війна
#міжнародна співпраця
Перейти
21.11.2023
Енергетичні проєкти громад — довгострокові, складні, вимогливі
Уже майже рік Програма U-LEAD навчає громади впровадженню енергетичної безпеки. На завершальних інформаційних сесіях учасники закріпили навички написання енергетичних проєктів та подання грантових заявок.
#енергетична безпека
#новини
#поради
Перейти
17.11.2023
Деколонізація топонімії: громади мають реалізувати її до січня 2024 року
Як саме органи місцевого самоврядування мають виконувати Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».
#дерусифікація
#новини
#законодавство
Перейти
16.11.2023
Успіхи громад Полтавщини в залученні інвестицій
Як залучити в громаду міжнародні інвестиції? На Полтавщині цього навчають фахівці Програми «U-LEAD з Європою», до співпраці заохочують всі 60 громад області. А Карлівська та Нехворощанська громади на конкурсній основі вибороли можливість навчатися на програмі «Кроки для спеціалістів. Управління проєктним циклом».
#інвестиції
#новини
#навчальні програми
#кроки для спеціалістів
Перейти
15.11.2023
Щорічна зустріч на «Мостах довіри»: підтримуємо стійкість та співпрацю
Велика зустріч у Брюсселі об'єднала представників європейських і українських громад, громадських асоціацій та мерів європейських міст у намаганні укріпити міжнародне співробітництво.
#Мости довіри
#міжмуніципальна співпраця
#новини
Перейти
15.11.2023
Магдебурзьке право в Україні: історичне коріння децентралізації
Центр середньовічних виставок та GIZ підписали угоду про співпрацю щодо поширення історії магдебурзького права в Україні.
#магдебурзьке право
#новини
#німеччина
Перейти
31.10.2023
Громадам Полтавщини роз’яснюють, якими мають бути заходи із безпеки учасників освітнього процесу
Які існують вимоги до облаштування безпечного простору в закладах освіти та які приміщення не можуть бути використанні як укриття? Відповіді на ці питання громадам Полтавщини дали фахівці місцевого Головного управління ДСНС України на заході, що відбувся за підтримки Програми U-LEAD.
#новини
#освіта
#безпека
Перейти
25.10.2023
Громади Тернопільщини та Рівненщини вивчали на Прикарпатті роботу комунальних інституцій
Учасники візиту з обміну досвідом, організованого Програмою «U-LEAD з Європою», вивчали на Івано-Франківщині практики управління громадою через комунальні підприємства та установи.
#комунальні служби
#новини
#громадський діалог
Перейти
24.10.2023
Завершення та результати програми «Кроки для спеціалістів. Взаємодія ОМС та волонтерських об'єднань»
На фінальному заході навчальної програми експерти підбили підсумки, а учасники ініціативи поділилися розвитком волонтерських середовищ у своїх громадах.
#навчальні програми
#новини
#волонтерство
#кроки для спеціалістів
Перейти
20.10.2023
На Харківщині в тестовому режимі почали роботу чотири нові Цифрові освітні центри «Вулик»
Ініціатива U-LEAD передбачає створення 25 цифрових навчальних центрів у Миколаївській, Харківській, Київській та Чернігівській областях для покращення доступу до цифрової освіти
#новини
#освіта
Перейти
19.10.2023
Відбувся фінальний захід Мережі з обміну досвідом «Створення плану комунікацій змін у громаді»
Ініціатива, яку запустили в «U-LEAD з Європою», допомогла 48 громадам громадам напрацювати дієві комунікаційні інструменти та створити плани комунікації змін.
#навчальні програми
#новини
#комунікація
Перейти
17.10.2023
Надання муніципальних послуг під час війни: на Полтавщині стартував візит з обміну досвідом громад з трьох областей
Громади з Дніпропетровської та Запорізької областей завітали в рамках візиту з обміну досвідом на Полтавщину, де мають змогу вивчати практики надання муніципальних послуг під час воєнного стану, а також обговорювати можливості імплементації наявного досвіду щодо надання муніципальних послуг в практику роботи ОМС.
#комунікація
#новини
#громадський діалог
Перейти
16.10.2023
Хмельниччина поділилася досвідом із колегами з громад Волині та Тернопільщини
Представники громад цих двох областей упродовж трьох днів вивчали на Хмельниччині розвиткові практики та проєкти. Візит з обміну досвідом «Побудова довіри як ефективний інструмент розвитку громади» організувала Програма «U-LEAD з Європою».
#комунікація
#новини
#громадський діалог
Перейти
10.10.2023
Громади Буковини розповіли про свій досвід протидії викликам війни
Делегації зі Львівщини та Івано-Франківщини познайомилися з досвідом громад Чернівецької області під час триденного візиту, організованого Програмою «U-LEAD з Європою».
#комунікація
#новини
#громадський діалог
Перейти
06.10.2023
17 жовтня – фінальний захід акселераційної програми «Громада 4.0»
Вже 17 жовтня 2023 року громади-учасниці продемонструють цифрові рішення для покращення муніципального управління, підвищення кібербезпеки, розвитку бізнесу.
#анонси
#новини
#громада
Перейти
29.09.2023
Пожежні команди посилюють спроможність громад
Знайшли дієві рішення, сформулювали власне бачення та переконалися у доцільності створення пожежних місцевих команд – такий результат діалогового заходу, організованого U–LEAD.
#добровільні пожежні бригади
#комунікація
#новини
Перейти
28.09.2023
Побудова діалогів між громадою та владою: що є важливим для українських громад у воєнний та повоєнний час
Прес реліз проєкту «Лабораторії творчого діалогу в громадах», реалізований спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».
#громадський діалог
#комунікація
#новини
Перейти
22.09.2023
На Волині з навчальним візитом побували представники громад Львівщини та Закарпаття
За підтримки «U-LEAD з Європою» відбувся черговий офлайн-візит з обміну досвідом. Представники громад Львівської та Закарпатської областей вивчали кращі практики підтримки та співпраці з бізнесом на прикладі громад Волині.
#міжмуніципальна співпраця
#бізнес
#підприємництво
#новини
Перейти
22.09.2023
Результат візиту на Дніпропетровщину — шість угод про співробітництво
Представники 20 громад узяли участь у семінарі про втілення програми продовольчої безпеки, обговорили з експертами теорію, а практичного досвіду набули в Покровській громаді, з якою підписали угоду про співробітництво.
#міжмуніципальна співпраця
#продовольча безпека
#новини
Перейти
22.09.2023
Відновлювальні джерела енергії — важливі елементи енергетичної безпеки громад!
Програма U-LEAD організувала ряд заходів, присвячених відновлюваним джерелам енергії, та залучила до роботи з громадами експертів з енергоефективності.
#енергетична безпека
#новини
Перейти
21.09.2023
Медицина, освіта, соціальний захист та управління відходами: громади Вінниччини поділилися досвідом
За підтримки U-LEAD сільські, селищні та міські голови з Черкаської та Кіровоградської областей протягом кількох днів здійснювали візит до трьох громад Вінницької області, де вивчали кращі практики надання послуг.
#новини
#міжмуніципальна співпраця
Перейти
19.09.2023
Запрошуємо громади на онлайн-консультації щодо соціального захисту!
«Кожній дитині» та «U-LEAD з Європою» проведуть онлайн-консультації з організації системи соціального захисту населення, соціальної роботи, надання соціальних послуг та захисту дитини.
#оголошення
#новини
#омс
Перейти
19.09.2023
9 кроків для спеціалістів з управління проєктним циклом
Про перший семінар нової навчальної програми від U-LEAD «Кроки для спеціалістів: Управління проєктним циклом-2023» та про дев'ять кроків, на які наші експерти її розділили.
#навчальні програми
#кроки для спеціалістів
#новини
Перейти
15.09.2023
«Нам варто було б повчитися в України цифровізації», — Марко Функль
Інтерв'ю з мером словенського муніципалітету Храстник про участь у проєкті "Мости довіри", співпрацю з українською громадою та про наслідки нещодавньої повені.
#міжнародна співпраця
#інтерв'ю
#Республіка Словенія
Перейти
07.09.2023
Громади з Херсонщини, Хмельниччини та Закарпаття розповіли про виборювання енергетичної незалежності
Громади з південної та західної України за підтримки U-LEAD впроваджують проєкти для підвищення енергетичної безпеки. Про свій досвід використання відновлювальних джерел енергії вони розповіли колегам з інших громад.
#енергетична безпека
#новини
#опалення
#відбудова
Перейти
05.09.2023
Озера і ставки, гідротехнічні споруди, аквакультура: як громадам управляти "водними ресурсами"
Про управління, історію місцевих водних ресурсів та перебіг реформ у цій сфері дізналися учасники обговорення "Кава з експертами", яке відбулося на базі Регіонального офісу "U-LEAD з Європою" в Одеській області.
#новини
#законодавство
Перейти
28.08.2023
Громади та експерти U-LEAD розібрали новації законодавства у сфері поводження з водними ресурсами
Під час заходу у форматі «Кава з експертами» громади Полтавщини, Харківщини та Черкащини обговорили з експертами Програми U-LEAD з просторового планування та управління природними ресурсами новації законодавства у сфері поводження з водними ресурсами та підходи до управління водними ресурсами.
#новини
#законодавство
Перейти
25.08.2023
Представники громад Буковини та Хмельниччини відвідали з навчальним візитом Тернопільщину
Місцеві громади охоче поділилися з делегацією голів та заступників громад з Хмельницької та Чернівецької областей своїми здобутками, реалізованими проєктами та планами на найближче майбутнє.
#міжмуніципальна співпраця
#новини
Перейти
21.08.2023
Для підвищення продовольчої безпеки громади створили понад 300 комунальних підприємств
Влада працює над тим, щоб такі підприємства могли скористатися грантами на розвиток від держави. Також необхідно розвивати малий бізнес, аби переробляти отриману сировину на продукцію.
#продовольча безпека
#новини
#поради
Перейти
21.08.2023
Війна руйнує місцеві бюджети громад Херсонщини
Експерти U-LEAD проаналізували бюджети 49 громад регіону за 6 місяців 2023 року: хоча деякі громади мають перевиконання, загальна ситуація невтішна.
#війна
#місцеві бюджети
#новини
Перейти
18.08.2023
Вогнеборці Одещини одержали допомогу від Словенії
Муніципалітет Толмін надіслав пожежникам Березівської громади захисні костюми та спорядження.
#Мости довіри
#міжнародна допомога
#новини
Перейти
01.08.2023
У U-LEAD навчають представників громад розбудовувати внутрішню та зовнішню комунікацію
Навчальна програма «Взаємодія для змін» від U-LEAD допомагає громадам вибудувати якісну комунікацію зі своїми мешканцями.
#комунікація
#поради
#новини
Перейти
26.07.2023
U-LEAD організував візит з обміну досвідом між громадами Полтавської та Черкаської областей
Мета візиту — обмін успішними підходами в організації надання муніципальних послуг ОМС під час війни.
#новини
#омс
#міжмуніципальна співпраця
Перейти
20.07.2023
9 грантових можливостей у сфері продовольчої безпеки
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» і далі готують підбірки актуальних грантових можливостей щодо різних сфер діяльності під час війни. Цього разу — гранти для фермерів та підприємців, пов'язаних з виробництвом їжі.
#грант
#інвестиції
#міжнародна співпраця
Перейти
04.07.2023
Набуває чинності закон «Про управління відходами»
Фахівці U-LEAD пропонують вам інфографіку, присвячену пов'язаним змінам, вимогам та обов'язкам до органів місцевого самоврядування.
#законодавство
#новини
Перейти
23.06.2023
48 громад розроблятимуть муніципальні енергетичні плани за підтримки експертів U-LEAD
Про конкурсний відбір на участь у мережі з розробки цих планів, про переможців та можливості, які вони одержать від співпраці з U-LEAD – читайте в нашому матеріалі.
#новини
#навчальні програми
#енергетична безпека
Перейти
23.06.2023
Як побудувати ефективну систему управління та реалізації коштів ЄС - уроки Польщі
Читайте у аналітичному матеріалі про підготовку до вступу в ЄС у контексті децентралізації, регіональної політики та координації структурних інструментів.
#поради
#міжнародна співпраця
#аналітика
Перейти
06.06.2023
Укладено меморандуми про відбудову шкіл, що постраждали від війни
Благодійний фонд “Сміливі” і шість громад Київської та Чернігівської областей закріпили домовленість про відбудову шкіл, пошкоджених в результаті повномасштабної російської агресії в 2022-2023 роках. Це буде здійснюватися в рамках програми «U-LEAD з Європою» за фінансової підтримки Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії.
#міжнародна співпраця
#війна
#відбудова
Перейти
30.05.2023
Стартувала мережа з обміну досвідом «Розробка Програми забезпечення безпекового простору громади»
Впродовж чотирьох місяців 24 громади разом з експертами U-LEAD напрацюють рішення з організації безпечного простору на своїх територіях. Цей досвід стане дорожньою картою впровадження безпекових заходів і для інших громад.
#новини
#омс
#навчальні програми
Перейти
26.05.2023
У Зноб-Новгородській громаді за підтримки U-LEAD запрацювала Аграрна сервісна служба
Аграрна служба покликана допомагати мешканцям громади з обробкою землі, підтримувати процес самозабезпечення їх продуктами харчування, мінімізувати наслідки війни. Проєкт є продовженням співпраці громади з Програмою U-LEAD: першим етапом була розробка Програми продовольчої безпеки, другим – створення Аграрної сервісної служби в рамках її реалізації.
#продовольча безпека
#новини
Перейти
26.05.2023
Представники українських громад стажувалися в муніципалітетах Данії та вивчали їхній досвід
Протягом тижня фахівці дев'яти українських громад перебували в данському муніципалітеті Гульборгсунн, де пройшли стажування та ознайомилися з його роботою.
#міжнародна співпраця
#Данія
#новини
Перейти
23.05.2023
24 громади обміняються досвідом створення безпекового простору
«U-LEAD з Європою» щиро вітає 24 громади з перемогою у конкурсному відборі на участь у мережі з обміну досвідом створення безпекового простору.
#новини
#омс
#навчальні програми
Перейти
23.05.2023
Програми транскордонного співробітництва для громад
В умовах воєнного стану залучення міжнародних коштів для розвитку та відновлення територій виходить на перше місце. Програма «U-LEAD з Європою» надає громадам експертну підтримку у підготовці проєктних заявок та пошуку діючих програм міжнародної технічної підтримки.
#грант
#міжнародна співпраця
#інвестиції
Перейти
22.05.2023
10 грантів у сфері безпеки, культури, аграрної сфери, відновлення територій під час війни
Проєктна діяльність та допомога у залученні міжнародних коштів — Програма «U-LEAD з Європою» продовжує експертну підтримку громад щодо відновлення та розвитку територій у воєнний час.
#грант
#інвестиції
#міжнародна співпраця
Перейти
22.05.2023
За підтримки «U-LEAD з Європою» громади налагоджують співпрацю з Бюро економічної безпеки України
Програма допомогла їхнім представникам обговорити потенційні шляхи взаємодії . Ключовими напрямами такого співробітництва мають стати економічна безпека та збільшення надходжень у місцеві бюджети.
#економіка
#місцеві бюджети
#новини
Перейти
19.05.2023
Практичні поради для роботодавців при користуванні е-сервісами Пенсійного Фонду України
«U-LEAD з Європою» організувала інформаційну сесію, на якій учасники розібралися з новаціями електронних сервісів ПФУ та особливостями сервісу «е-лікарняний», дізналися про типові помилки під час заповнення е-документів і прояснили тонкощі оплати лікарняних.
#поради
#законодавство
#новини
Перейти
17.05.2023
10 грантів для медіа, громадських та волонтерських організацій
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» і далі готують підбірки актуальних грантових можливостей щодо різних сфер діяльності під час війни.
#грант
#інвестиції
#міжнародна співпраця
Перейти
17.05.2023
Громади здатні покращити свою енергоефективність уже зараз
Учасники навчального курсу "Енергетична безпека громад" дізналися про практичні рішення, рекомендації та закономірності споживання енергії.
#енергетична безпека
#поради
#новини
Перейти
11.05.2023
Програма U-LEAD започаткувала новий формат комунікацій між Національною службою здоров'я України та засновниками медзакладів
Учасники «Діалогів із НЗСУ» обговорили подальші етапи трансформації системи охорони здоров’я, функціонування медичних закладів та надання послуг в умовах повномасштабної війни.
#новини
#охорона здоров’я
#поради
#комунікація
Перейти
05.05.2023
Розпочалася діяльність "Лабораторій творчого діалогу": які питання хвилюють громади найбільше
Благоустрій та утилізація сміття, впровадження STEM освіти в громадах та створення молодіжних рад або ж шкільних парламентів і навіть дискусія, яким має бути бренд громади — ці та інші теми, з якими стартували зустрічі в громадах-учасницях проєкту «Лабораторії творчого діалогу», що реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» .
#новини
#комунікація
#громадський діалог
Перейти
04.05.2023
48 громад працюють над створенням дієвих систем внутрішнього контролю і аудиту
Команди фінансистів із допомогою U-LEAD напрацьовують документи, що відповідатимуть усім сучасним вимогам бюджетного законодавства.
#новини
#місцеві бюджети
#навчальні програми
Перейти
03.05.2023
Циркунівська громада з Харківщини отримала від U-LEAD міжнародну допомогу на понад 30 тисяч євро
Територія Циркунівської сільської ради суттєво постраждала під час війни, громада була окупована з першого дня вторгнення, а після звільнення – постійно піддається обстрілам.
#міжнародна допомога
#новини
#війна
#відбудова
Перейти
03.05.2023
Розробка муніципальних енергетичних планів: U-LEAD оголошує набір на програму підтримки
З листопада 2024 року МЕП стане обов’язковим документом громади. U-LEAD пропонує підтримку та експертний супровід відібраним у відкритому конкурсі громадам для розробки цього плану. Приступити до розробки пропонується в червні, а в жовтні презентувати на всеукраїнському рівні.
#навчальні програми
#анонси
#новини
#енергетична безпека
Перейти
03.05.2023
У Батівській громаді планують створювати логістичні хаби
U-LEAD допомагає розробляти інвестиційний паспорт громаді з унікальним розташуванням і транспортними вузлами стратегічного значення.
#новини
#інвестиційний паспорт
#планування
Перейти
27.04.2023
Взаємодія ОМС та волонтерів: стартує набір на нову Навчальну програму від U-LEAD
У вашій громаді є волонтерські ініціативи та об’єднання, але ви не знаєте, як ефективно з ними взаємодіяти? Ви хочете покращити співпрацю з волонтерами, щоб їх активність продовжилася й після нашої Перемоги, але не розумієте, як налагодити зв’язок? Долучайтеся до навчальної програми від U-LEAD та розбудовуйте партнерські відносини з волонтерами!
#анонси
#омс
#волонтерство
#новини
Перейти
26.04.2023
Евакуація населення: громади повинні мати готовий комплекс документів
Про вимоги до ОМС під час організації евакуаційних заходів — у інтерв'ю з членом робочої групи з цивільного захисту та громадської безпеки Програми U-LEAD.
#поради
#омс
#новини
#інтерв'ю
Перейти
10.04.2023
Стартувала навчальна програма «Кроки для спеціалістів. Кадрові питання в ОМС в умовах воєнного стану»
Учасники зі 100 громад з усієї України, відібрані на конкурсній основі, наступні 8 тижнів проведуть у комплексному навчанні.
#кроки для спеціалістів
#новини
#навчальні програми
Перейти
25.04.2023
Стартує оновлена ініціатива «Кроки для спеціалістів. Розробка стратегії розвитку територіальної громади»
U-LEAD відновлює Програму підтримки громад у розробці стратегій розвитку, згорнуту через початок повномасштабної війни.
#новини
#навчальні програми
#стратегія розвитку
#кроки для спеціалістів
Перейти
25.04.2023
Громада на Закарпатті встановить сонячну електростанцію
Проект з впровадження локальної мережі відновлювальної енергетики та запровадження системи енергоменеджменту може стати прикладом для інших громад області.
#новини
#енергетична безпека
Перейти
21.04.2023
В Домі Децентралізації голови українських громад зустрілися з представниками уряду ФРН
Представники німецького міністерства, посольства Німеччини та мери з трьох різних областей зустрілися в офісі U-LEAD і обговорили виклики воєнного часу та принципи майбутньої відбудови.
#новини
#міжнародна співпраця
#відбудова
Перейти
19.04.2023
На Волині стартував проєкт, що посилить місцеву продовольчу безпеку
Він допоможе мешканцям Устилузької громади зайнятися розведенням корів та заробляти на продажі молока.
#продовольча безпека
#новини
Перейти
18.04.2023
Експертна підтримка громад в розробці муніципального енергетичного плану – розпочато відбір учасників
U-LEAD запускає чотиримісячну програму підтримки для громад, які бажають розробити якісний енергетичний план за підтримки фахівців.
#анонси
#навчальні програми
#новини
#енергетична безпека
Перейти
14.04.2023
Громади із шести областей зможуть узяти участь у «Програмі Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027»
Велика програма транскордонного співробітництва фінансуватиме їхні проєкти у сферах «Довкілля» та «Здоров'я» на гроші Євросоюзу.
#анонси
#міжнародна співпраця
#грант
#інвестиції
#новини
Перейти
12.04.2023
Запровадження мінімального податкового зобов’язання збільшить надходження до бюджетів громад
Як новий закон №1914 впливає на Податковий кодекс, що змінюється для орендарів сільськогосподарських земель та як правильно сплачувати МПЗ — розповідає радник U-LEAD.
#новини
#законодавство
#поради
Перейти
11.04.2023
У 9-ти громадах запровадять систему енергетичного менеджменту
В умовах російської агресії енергоефективність та ощадливий підхід до використання ресурсів вийшли на перший план.
#новини
#міжнародна співпраця
#енергетична безпека
Перейти
05.04.2023
48 громад доєдналися до Мережі, в якій вчаться правильній комунікації
Учасники вивчають моделі комунікаційних стратегій та створюють індивідуальні плани.
#комунікація
#навчальні програми
#новини
Перейти
04.04.2023
Чортківська громада одержить більше 5 млн гривень
Кошти, що підуть на закупівлю техніки та обладнання для комунальних установ, виділить уряд Німеччини завдяки співпраці чортківців із німецьким містом.
#міжнародна допомога
#новини
#міжнародна співпраця
Перейти
03.04.2023
На Сумщині створять Аграрну сервісну службу
Продовольча безпека громад, як і раніше, є одним із найважливіших напрямів діяльності U-LEAD.
#продовольча безпека
#новини
Перейти
31.03.2023
Сертифікація педагогів — процедура, яку громадам необхідно налагодити
Експерти U-LEAD допомагають громадам напрацьовувати сучасні підходи та методики для вдосконалення системи освітніх послуг.
#освіта
#новини
Перейти
30.03.2023
14 громад Житомирщини одержали від U-LEAD у 2022 році допомогу на суму майже 1 мільйон євро
В основному це пакети з обладнанням та матеріалами для стабілізації енергетики та для допомоги в розселенні переселенців.
#новини
#навчальні програми
#фінанси
#місцеві бюджети
#екстрена допомога
Перейти
29.03.2023
Навіщо громаді стратегічні енергетичні документи?
Цикл навчально-консультативних заходів з енергетичної безпеки триває.
#енергетична безпека
#поради
#війна
#новини
Перейти
28.03.2023
У Теофіпольській громаді побудують тепличне господарство
U-LEAD фінансує проєкт, який витягне місцеву продовольчу безпеку на новий рівень
#продовольча безпека
#новини
Перейти
27.03.2023
U-LEAD оголошує відбір посадовців ОМС для участі у Мережі з обміну досвідом
Тема Мережі: «Діяльність робочих груп зі створення систем внутрішнього контролю та аудиту в територіальних громадах»
#новини
#навчальні програми
#анонс
Перейти
27.03.2023
Новий закон дав громадам додаткові інструменти у сфері пожежної охорони
U-LEAD ознайомлює зі змінами у законодавсті та пояснює їхнє значення.
#новини
#законодавство
#добровільні пожежні бригади
Перейти
23.03.2023
На Чернігівщині стартував проєкт «Лабораторії творчого діалогу»
Місцеве самоврядування та мешканці громад із допомогою U-LEAD заново вчаться комунікувати
#новини
#кроки для спеціалістів
#комунікація
#громадський діалог
Перейти
21.03.2023
Програма «Кроки для спеціалістів. Організація роботи з ВПО – 2023» стартувала і йде повним ходом
Учасники з Вінничини розповідають про свій досвід.
#навчальні програми
#внутрішньо переміщені особи
#новини
Перейти
21.03.2023
Стартував ІІ етап навчальної програми «Кроки для спеціалістів. Мобільність»
U-LEAD і далі вчитиме громади підготовлювати проєктні пропозиції у сфері мобільності.
#мобільність
#новини
#навчальні програми
Перейти
21.03.2023
Громади Чернігівської області отримали від U-LEAD у 2022 році майже 1 мільйон євро допомоги
Найбільше вартували техніка й матеріали для стабілізації енергетики та для допомоги в розселенні переселенців.
#новини
#навчальні програми
#фінанси
#місцеві бюджети
#екстрена допомога
Перейти
20.03.2023
12 громад удосконалять системи управління відходами
Робота ведеться в рамках другого етапу навчальної програми «Кроки для спеціалістів».
#побутові відходи
#новини
#навчальні програми
Перейти
17.03.2023
Диджиталізація українських громад: лідери цифрової трансформації обговорили можливості та перспективи
Стартувала програма «Акселератор цифрової стійкості «Громада 4.0», розроблена міжнародною організацією SocialBoost за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Програми «U-LEAD з Європою». Лідери цифрової трансформації обговорювали роль диджиталізації у відбудові та відновленні громад.
#новини
#цифровізація
#цифрова трансформація
#Міністерство цифрової трансформації
#війна
Перейти
15.03.2023
Як громаді сформувати свою енергетичну безпеку?
Про модернізацію інфраструктури та створення власної генерації говорить U-LEAD.
#енергетична безпека
#поради
#новини
Перейти
10.03.2023
Громади Житомирщини виграли по 50 тисяч євро на два проєкти підтримки бізнесу
Загалом 20 українських громад пройшли конкурсний відбір і мають можливість одержати подібні гранти.
#бізнес
#інвестиції
#грант
#новини
Перейти
10.03.2023
Шевченківська громада реалізувала проєкт з енергонезалежності за підтримки U-LEAD
Вони започаткували виготовлення власного паливного ресурсу з допомогою обладнання, розробленого студентом КПІ.
#опалення
#енергетична безпека
#новини
#грант
Перейти
09.03.2023
За підтримки U-LEAD Крупецька, Ганнопільська та Берездівська громади вирощуватимуть енергетичні культури
2 мільйони гривень отримають три громади Хмельниччини для вирощування енергетичної верби, яка використовуватиметься для опалення комунальних підприємств.
#енергетична безпека
#новини
#опалення
Перейти
03.03.2023
9 грантів для медіа та громадських організацій
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» і далі готують підбірки актуальних грантових можливостей щодо різних сфер діяльності під час війни.
#грант
#інвестиції
#міжнародна співпраця
Перейти
02.03.2023
Що таке Центри підтримки бізнесу — пояснює U-LEAD
Програма допомагає громадам розібратися з основними кроками їхнього створення.
#бізнес
#поради
#підприємництво
#новини
Перейти
01.03.2023
Громада з Миколаївської області презентувала інвестиційні пропозиції європейським партнерам
Делегація Коблівської громади взяла участь в міжнародному форумі ReBuild Ukraine 2023 у Варшаві. Голова громади Володимир Панич разом з колегами презентували потенційним міжнародним партнерам інвестиційний потенціал, розповіли про необхідність відновлення та розбудови постраждалих територій.
#інвестиції
#інвестиційний паспорт
#новини
Перейти
28.02.2023
Розпочато цикл навчально-консультативних заходів з енергетичної безпеки у громадах
Експерти допоможуть проаналізувати їхній енергетичний потенціал, визначити цілі на шляху підвищення рівня енергетичної безпеки та зорієнтуватись у доцільності проектів з відновлювальних джерел енергії.
#енергетична безпека
#поради
#війна
#новини
Перейти
28.02.2023
Заборона чи дозвіл на виїзд за кордон: на кого у громадах розповсюджується новий Закон
Уряд запровадив нові правила перетину кордону, якими введено ряд обмежень, що торкнулися і місцевого самоврядування.
#законодавство
#новини
#війна
Перейти
27.02.2023
Про території, де можна не сплачувати деякі види податків - розмова з експертами на Харківщині
Регіональний офіс Програми спільно з Головним управлінням ДПС у Харківській області організував інформаційну сесію для понад 40 громад.
#законодавство
#фінанси
#новини
Перейти
23.02.2023
Народна дипломатія: у містах світу пройдуть маніфестації на підтримку України - українців за кордоном просять долучатися
З 23 по 26 лютого у 95 містах 29 країн світу відбудуться маніфестації на підтримку України.
#міжнародна співпраця
#новини
Перейти
23.02.2023
Двостороння співпраця між данським та українськими муніципалітетами продовжує розвиватись
3-тя зустріч Керівної групи відзначила важливу віху проекту та продемонструвала готовність усіх сторін до подальшої співпраці.
#міжнародна співпраця
#новини
#Данія
Перейти
22.02.2023
2,59 мільйона гривень залучили проєктні менеджери Радомишльської громади у 2022 році
У місцевих фахівців та підприємців справді є чому повчитися.
#грант
#інвестиції
#новини
#міжнародна співпраця
#бізнес
Перейти
21.02.2023
U-LEAD продовжує надавати допомогу у побудові “Мостів довіри”
Цього разу у великій інформаційній сесії, присвяченій розвитку міжнародних партнерств, взяли участь представники громад одразу п'яти областей.
#партнерство
#міжнародна співпраця
#Мости довіри
#новини
Перейти
20.02.2023
Проєкт «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні»
В його рамках U-LEAD разом з партнерами допомагають громадам створювати добровільні пожежні команди.
#добровільні пожежні бригади
#новини
Перейти
16.02.2023
Експерти U-LEAD у партнерстві Державною податковою службою роз’яснюють громадам законодавчі новації
Програма «U-LEAD з Європою» разом з партнерами працює над тим, щоб підвищити податкову культуру населення та бізнесу.
#законодавство
#фінанси
#новини
Перейти
16.02.2023
Експерти U-LEAD пояснили громадам алгоритм виділення паїв під час воєнного стану
Порядок виділення земельних часток (паїв) став темою для обговорення під час заходу «Кава з експертами», організованого регіональним офісом «U-LEAD з Європою» у Запорізькій області.
#оренда землі
#новини
#законодавство
Перейти
15.02.2023
Розпочинається другий етап ініціативи «Мости довіри»
Разом зі своїми партнерами U-LEAD оголошує про нову сторінку у побудові «Мостів довіри». Ця ініціатива допоможе відбудувати 30 українських громад, які постраждали від російської агресії.
#партнерство
#міжнародна співпраця
#Мости довіри
Перейти
15.02.2023
9 грантових можливостей для громад у сфері культури, освіти, безпеки та медицини
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» продовжують підготовку підбірок актуальних грантових можливостей щодо різних сфер діяльності ОМС під час війни.
#грант
#інвестиції
#міжнародна співпраця
Перейти
13.02.2023
Як стабілізувати бюджетну систему громад? Поради від U-LEAD
Фінансисти 40 громад з усієї країни здобули практичні навички щодо розробки та впровадження заходів із стабілізації фінансового стану громад.
#фінанси
#новини
#місцеві бюджети
Перейти
10.02.2023
У Добровеличківській громаді шукають інвесторів для розробки літієвих родовищ
Тут дослідили важливі для залучення інвестицій фактори: комунікацію, логістику і кадровий потенціал, проаналізували перспективні напрями розвитку економіки. Все це об'єднали в інвестиційний паспорт, який розробили разом із експертами U-LEAD.
#інвестиції
#інвестиційний паспорт
#новини
Перейти
10.02.2023
В Озернянській громаді створили молодіжний простір та відкрили відео-студію
Озернянська громада, що на Тернопільщині, виграла грант, на який облаштувала сучасний молодіжний простір та запустила медіа-центр, в якому займається тамтешня молодь. Консультаційну підтримку у підготовці проектної заявки озернянським громадським активістами надали експерти Програми «U-LEAD з Європою».
#новини
#грант
Перейти
09.02.2023
Громада в Одеській області стимулює створення робочих місць для ВПО
Тарутинська селищна рада за підтримки U-LEAD розробила програму з інтеграції внутрішньо переміщених осіб, яка включає комплекс заходів з працевлаштування, перекваліфікації кадрів та їх облаштування у громаді.
#внутрішньо переміщені особи
#новини
Перейти
06.02.2023
Громада Запорізької області планує створити пансіонат для літніх людей та готельно-ресторанний комплекс одразу після Перемоги
Для розвитку економіки ставку роблять на туристично-рекреаційний потенціал та залучення інвестицій. Пропозиції для бізнесу та огляд ресурсів об’єднали в інвестиційному паспорті громади.
#інвестиційний паспорт
#новини
#планування
Перейти
02.02.2023
U-LEAD допоміг громаді з Одещини розробити програму інтеграції переселенців
Таїровська селищна рада розробила та прийняла «Програму підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2023 рік». Документ створює умови для фінансування заходів, спрямованих на допомогу переселенцям.
#новини
#внутрішньо переміщені особи
Перейти
01.02.2023
Законодавча підтримка: громади можуть створювати місцеві та добровільні пожежні охорони
Про останні зміни у законодавстві, організацію та забезпечення місцевих пожежно-рятувальних підрозділів у нашому матеріалі.
#добровільні пожежні бригади
#новини
#законодавство
Перейти
31.01.2023
U-LEAD навчає громади складати паспорти бюджетних програм під час воєнного стану
Експерти Програми продовжують надавати консультативну підтримку у різних сферах життєдіяльності громад.
#місцеві бюджети
#новини
Перейти
26.01.2023
Переваги децентралізації: більшість громад Луганщини відновили навчальний процес
Двадцять територіальних громад з Луганщини отримали освітню субвенцію та продовжують надавати освітні послуги, попри війну та тимчасову окупацію частини області. Це стало можливим завдяки релокації ОМС в більш безпечні регіони країни та можливостям, що надала їм децентралізація влади.
#освіта
#новини
Перейти
25.01.2023
Новопокровська громада шукає інвесторів для взаємовигідної реалізації бізнес-ідей
Експерти U-LEAD допомогли Новопокровській громаді розробити інвестиційний паспорт. У документі узагальнили інформацію про земельні ділянки та перспективні об’єкти нерухомості громади, а також обґрунтували конкретні бізнес-ідеї для потенційних інвесторів.
#новини
#інвестиції
#бізнес
Перейти
18.01.2023
U-LEAD допомагає громаді на Одещині створити сприятливе бізнес-середовище
Підтримка та поліпшення бізнес-клімату залишається важливим пріоритетом для громад навіть попри війну. У Білгород-Дністровській громаді розробили проєкт ярмаркової площі.
#новини
#кроки для спеціалістів
#бізнес
Перейти
17.01.2023
У Кутській громаді функціонує мобільна медична бригада
Кутська територіальна громада, що на Івано-Франківщині, завдяки виграному гранту, отримала сучасний автомобіль швидкої медичної допомоги. Спецавтомобіль для Кутської міської лікарні передало грецьке представництво асоціації «Médecins du Monde – Greece». Грантову заявку Кутській громаді допомогли підготувати експерти Програми «U-LEAD з Європою».
#новини
#охорона здоров’я
Перейти
13.01.2023
Зноб-Новгородська громада розробила програму продовольчої безпеки за підтримки U-LEAD
Громади України продовжують налагоджувати систему продовольчої безпеки на місцях за допомогою експертів "U-LEAD з Європою"
#продовольча безпека
#новини
Перейти
12.01.2023
Інтерв'ю з Володимиром Москаленком, мером Коростеня, про підтримку литовського міста-побратима Укмерге
Нові міста-побратими з’являються в українських громадах після початку вторгнення Росії всупереч обставинам. Програма «U-LEAD з Європою» допомагає українським громадам знайти таких партнерів у країнах ЄС та налагодити з ними сталі відносини.
#громада
#міжнародна співпраця
Перейти
30.12.2022
57 інвестиційних паспортів підготували у громадах за підтримки U-LEAD
57 інвестиційних паспортів підготували у громадах за експертної підтримки U-LEAD у 2022 році.
#інвестиції
#новини
Перейти
28.12.2022
Дві громади з Харківщини започаткували міжнародне партнерство за підтримки U-LEAD
Мереф’янська та Первомайська міські територіальні громади досягли домовленості про співпрацю з італійськими муніципалітетами. Це стало можливим в рамках ініціативи «Мости довіри» від U-LEAD, яка направлена на допомогу громадам з України знайти партнерів серед муніципалітетів країн ЄС та налагодити співпрацю.
#громада
#міжнародна співпраця
#Італія
Перейти
27.12.2022
Місцева економіка в умовах війни та повоєнного відновлення: 60 громад пройшли навчання від U-LEAD
В той час, як «тилові» громади потребують рішень щодо налагодження співпраці з релокованим бізнесом і створення робочих місць для ВПО, то у східних або північних областях є потреба у відбудові знищеної інфраструктури, відновлення економічної активності.
#новини
#бізнес
#громада
#економіка
#відбудова
Перейти
23.12.2022
Бережанська громада налагоджує партнерство з іспанським муніципалітетом Сафра
Українські громади продовжують знаходити міжнародних партнерів за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».
#новини
#міжнародна співпраця
#Іспанія
Перейти
23.12.2022
Рівень підтримки децентралізації в Україні сягнув рекордної позначки!
76,5% населення України вважають, що реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади (децентралізацію) потрібно продовжувати і що реформа зіграла позитивну роль у спротиві широкомасштабному російському вторгненню.
#децентралізація
#реформа місцевого самоврядування
#соціологічне дослідження
#новини
Перейти
19.12.2022
Нове у регулюванні земельних відносин - пояснюють експерти U-LEAD
Новий закон, серед іншого, повертає земельні аукціони для передачі сільськогосподарських земель в користування та частково відновлює можливість безоплатної приватизації для власників нерухомого майна.
#земельна реформа
#новини
#поради
Перейти
16.12.2022
Калуська громада розвиває співпрацю з італійським муніципалітетом Куарту-Сант’Елена
Завдяки ініціативі «Мости довіри», яку започаткували у Програмі «U-LEAD з Європою», територіальні громади України знаходять нові партнерські муніципалітети з Європейського Союзу.
#міжнародна співпраця
#новини
#Мости довіри
Перейти
09.12.2022
Кутська громада розвиватиме співпрацю з муніципалітетом з Італії
Українські громади за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» знаходять нових партнерів з країн Європейського Союзу. Нещодавно відбулася перша онлайн-зустріч голови Кутської громади та представників італійською муніципалітету Коллезано.
#міжнародна співпраця
#новини
#Італія
Перейти
12.12.2022
Генератори від U-LEAD у Дашеві працюють у пунктах незламності
Ще влітку Дашівська громада отримала від U-LEAD 9 генераторів, як невідкладну підтримку. Сьогодні ця техніка працює в пунктах незламності.
#пункти незламності
#соціальні послуги
#новини
Перейти
12.12.2022
«Мости довіри»: орієнтовані на практичну співпрацю
9 грудня під час саміту «Світ за Україну», що відбувся у Жешуві, Польща, заступник директора «U-LEAD з Європою» Андрей Хорват презентував ініціативу «Мости довіри». Дискусійна панель високого рівня була присвячена ролі міжмуніципального партнерства у відродженні України.
#міжнародна співпраця
#Мости довіри
#новини
Перейти
30.11.2022
Громади навчаються забезпечувати своїх жителів укриттями
Необхідність захисних споруд, їх види та пов'язане з побудовою законодавство у останній інформаційній сесії від U-LEAD.
#війна
#укриття
#новини
Перейти
23.11.2022
За підтримки U-LEAD чотири громади Прикарпаття підписали договір про міжмуніципальне співробітництво
Галицька, Більшівцівська, Бурштинська та Дубовецька територіальні громади спільно фінансуватимуть Інклюзивно-ресурсний центр.
#освіта
#новини
Перейти
22.11.2022
Експерти U-LEAD пропрацьовують з громадам новий етап реформи охорони здоров’я
Реформа змінює систему охорони здоров'я ґрунтовно і масштабно. «U-LEAD з Європою» навчають фахівців громад Запоріжжя та Дніпропетровщини працювати в умовах змін.
#охорона здоров’я
#новини
Перейти
15.11.2022
Муніципалітети Одещини та Італії налагоджують співпрацю
10 листопада відбулася перша ознайомча онлайн зустріч між представниками українського та італійського муніципалітетів, організована Одеським регіональним офісом «U-LEAD з Європою» в рамках ініціативи «Мости довіри».
#новини
#міжнародна співпраця
#Мости довіри
Перейти
15.11.2022
Громада на Львівщині за підтримки U-LEAD створила пункти підзарядки
Програма «U-LEAD з Європою» надала для Новороздільської територіальної громади, що на Львівщині, генератори, ємності для води, спальники та інші речі першої необхідності. Під час відключення світла надані генератори в громаді використовували як альтернативне джерело електроенергії в спеціальних мобільних пунктах.
#новини
#міжнародна допомога
Перейти
14.11.2022
Громада з Дніпропетровщини будує мости довіри з іспанським муніципалітетом Більбао
«U-LEAD з Європою» нарощує спроможності українських громад, будуючи партнерства з муніципалітетами країн Європи. Днями Новомосковська громада (Дніпропетровська область) зустрілася з партнерами з країни Басків в Іспанії, якими стали EUDEL-Асоціація баскських муніципалітетів та Водний консорціум Більбао Біскайя.
#новини
#міжнародна співпраця
#Мости довіри
Перейти
10.11.2022
За підтримки U-LEAD громадська організація на Закарпатті виграла грант на облаштування прихистку
Громадська організація з Іршавської громади за допомогою експертів «U-LEAD з Європою» підготувала проєктну заявку на облаштування прихистку для ВПО. Вони перемогли в конкурсі та отримали грант у розмірі близько 800 тисяч гривень.
#внутрішньо переміщені особи
#новини
Перейти
08.11.2022
Експерти U-LEAD допомагають громадам формувати проєкти місцевих бюджетів на 2023 рік
Цій темі була присвячена інформаційна сесія, яку команда Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Черкаській області організувала нещодавно для фінансистів з громад Черкаської, Полтавської, Сумської, Донецької та Луганської областей.
#місцеві бюджети
#новини
Перейти
04.11.2022
9 українських громад отримали гуманітарну допомогу від данського муніципалітету Гульборгсунн
Програма «U-LEAD з Європою» продовжує допомагати українським громадам долати виклики, спричинені війною.
#новини
#Данія
#міжнародна допомога
Перейти
02.11.2022
На Прикарпатті у двох громадах відкрили нові підрозділи добровільної пожежної команди
У Городенківській та Солотвинській територіальних громадах Прикарпаття запрацювали підрозділи добровільної пожежної команди.
#добровільні пожежні бригади
#новини
Перейти
31.10.2022
U-LEAD і податкова допомагають громадам Дніпропетровщини готуватися до нового бюджетного року
В умовах воєнного стану для громад важливо підтримувати взаємодію органів місцевого самоврядування та органів податкової служби в процесі підготовки проєктів місцевих бюджетів на 2023 рік.
#місцеві бюджети
#новини
Перейти
28.10.2022
«Мости довіри»: Як громади ЄС та України будують партнерства
28 жовтня відбувся онлайн форум “Мости довіри між європейськими та українськими громадами задля відбудови та відновлення України”, на якому презентуватимуться партнерства громад України та муніципалітетів країн Європейського Союзу.
#новини
#міжнародна співпраця
Перейти
22.10.2022
У Межівській громаді ЦНАП на колесах від U-LEAD допомагає постраждалим від обстрілів мешканцям
Межівська селищна рада отримала мобільний ЦНАП однією з перших в Україні.
#новини
#війна
#ЦНАП
Перейти
21.10.2022
У Золотоніській громаді на Черкащині розпочинає роботу добровільна пожежна команда за підтримки U-LEAD
Добровільна пожежна команда Золотоніської громади складається з добровольців, які будуть першими помічниками професійних рятувальників та реагуватимуть на пожежі та надзвичайні ситуації.
#новини
#добровільні пожежні бригади
Перейти
21.10.2022
Українські громади вивчали досвід данських партнерів із партисипативних підходів до планування
Данські колеги поділилися своїм досвідом партисипативного підходу до муніципального планування із 9-ма українськими територіальними громадами, розташованими у Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.
#міжнародна співпраця
#Данія
#новини
Перейти
19.10.2022
Форум Солідарності з Францією
19 жовтня відбувся онлайн-форум місцевої солідарності Франція-Україна, організований у співпраці між Асоціацією мерів Франції (АМФ), Радою європейських муніципалітетів та регіонів (РЄМР), ПЛАТФОРМОЮ, а також “U-LEAD з Європою”.
#новини
#події
#міжнародна співпраця
#Франція
Перейти
17.10.2022
10 інвестиційних об'єктів підготували в Радомишльській громаді
В Радомишльській громаді підготували 4 земельні ділянки та 6 об’єктів нерухомості для інвестицій. В інвестиційному паспорті детально описані ці об’єкти та зібрано всю інформацію для перспективних інвесторів.
#інвестиції
#бізнес
#новини
Перейти
13.10.2022
Могилів-Подільська та Крижопільська громади розробляють програми інтеграції переселенців
U-LEAD допомагає Могилів-Подільській та Крижопільський громадам в розробці покрокового плану роботи з внутрішньо переміщеними особами.
#внутрішньо переміщені особи
#новини
Перейти
11.10.2022
Соль і Солотвино: муніципальне партнерство як корисний інструмент відбудови України
Йозеф Берта, голова села Соль у Словаччині, одразу зрозумів, що він хоче співпрацювати з Солотвино у сусідній Закарпатській області України.
#міжнародна співпраця
#новини
#Мости довіри
Перейти
07.10.2022
U-LEAD запустила нову навчальну ініціативу щодо управління відходами
Управління відходами важливий напрямок в роботі органів місцевого самоврядування. Для територіальних громад це питання з кожним роком стає дедалі актуальнішим та потребує напрацювання якісної системи управління відходами на місцевому рівні.
#побутові відходи
#новини
#навчальні програми
Перейти
04.10.2022
За підтримки U-LEAD Синевирська громада розвиває співпрацю з італійським муніципалітетом Полліна
За сприяння «U-LEAD з Європою» українські громади продовжують розвивати співпрацю з міжнародними муніципалітетами.
#міжнародна співпраця
#новини
Перейти
05.10.2022
Команди громад розпочали навчальний курс «Просторове планування та управління природними ресурсами» від U-LEAD
Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну багато сфер життєдіяльності громад зазнали чималих втрат. Процес відновлення та відбудови територій вимагає фінансових вкладень, а також відповідних знань та навичок від представників громад у цій сфері.
#просторове планування
#навчальні програми
#новини
Перейти
06.10.2022
Вишнівська громада виграла грант на ремонт водогону
Експерти U-LEAD допомогли Вишнівській громаді Дніпропетровської області підготувати проєктну заявку, яка перемогла у конкурсі грантів. Громада отримає 150 тисяч гривень на ремонт водогону.
#водопостачання
#комунальні служби
#новини
Перейти
30.09.2022
Громади-переможці розпочали тренінгові навчання в рамках програми «Кроки для спеціалістів з управління проєктами»
Навчальна програма розроблена з метою надати фахівцям територіальних громад базові знання та практичні навички з розробки та впровадження проєктів у сферах освіти, культури, соціального захисту.
#навчальні програми
#новини
#проєктний менеджмент
Перейти
26.09.2022
Кам’янська громада розвиває партнерство з французьким муніципалітетом Порто-Веккьо
«U-LEAD з Європою» продовжує допомагати громадам розвивати партнерства з муніципалітетами країн Євросоюзу. За сприяння U-LEAD відбулася робоча зустріч голови Кам’янської громади та мера міста Порто-Веккьо (Франція).
#Закарпаття
#новини
#міжнародна співпраця
#Мости довіри
Перейти
21.09.2022
U-LEAD розпочинає навчальний курс «Кроки для спеціалістів з управління проєктами»
20 вересня стартувала нова ініціатива Програми «U-LEAD з Європою» - навчальний курс «Кроки для спеціалістів з управління проєктами».
#новини
#навчальні програми
Перейти
25.07.2022
За підтримки U-LEAD у громаді на Тернопільщині розвивається волонтерський рух
У 2021 році Молодіжний Конгрес Зборівської громади із своїм проєктом «Збільшення соціальної відповідальності молоді у Зборівській громаді» став переможцем в конкурсі від Програми «U-LEAD з Європою». Проєкт стосувався навчання та створення ініціативних груп волонтерів серед молоді громади.
#волонтерство
#новини
Перейти
07.09.2022
Громада на Дніпропетровщині розвиває підприємництво за підтримки U-LEAD
Впродовж року в Зеленодольській громаді представники малого бізнесу вдосконалювали свої вміння під час зустрічей і тренінгів. Ці заходи стали частиною проєкту "Розвиток підприємництва у Зеленодольській громаді".
#новини
#навчальні програми
#підприємництво
Перейти
10.08.2022
Завдяки U-LEAD наметовий табір переселенців у Хмільницькій громаді стане рекреаційним центром
У Хмільницькій громаді на Вінниччині облаштували наметовий табір для переселенців.
#новини
#внутрішньо переміщені особи
#екстрена допомога
Перейти
07.12.2021
Українські громади об'єднують зусилля та стають сильнішими - конференція U-LEAD
"U-LEAD з Європою" провела свою головну подію року – "Міжнародне експертне обговорення 2021: Партнерство для розвитку".
#Міжнародне експертне обговорення
#міжнародна співпраця
Перейти
13.10.2021
258 проєктів, 40 технічних завдань та туризм в пріоритеті: Ясінянська громада завершує розробку стратегії розвитку
Стратегія розрахована на період 2021-2027 рр. та розроблялася  за підтримки експертів «U-LEAD з Європою»
#новини
#стратегія розвитку
#туризм
Перейти
13.09.2021
Краснопільська громада розробила стратегію розвитку територій за підтримки U-LEAD
Стратегія розрахована на період 2021-2030 рр., документ вже затверджено на сесії Краснопільської селищної ради.
#новини
#стратегія розвитку
Перейти
12.11.2021
Старости громад Чернігівщини завершили цикл навчань U-LEAD
Старости в громадах відповідають за важливу складову роботи із мешканцями – налагодження сталої комунікації та лобіювання інтересів округу на рівні громади. Як це робити ефективно, які є успішні практики та що потрібно для зростання професійного рівня старост?
#новини
#Кроки для старост
#навчальні програми
Перейти
13.09.2021
Червоноградська громада розвиває співпрацю з муніципалітетом із Словенії
Червоноградська громада 14 вересня підписала лист про наміри щодо співпраці з муніципалітетом Трбовлє з Республіки Словенія. Документ підписали голова Червоноградської міської ради Андрій Залівський та міський голова муніципалітету Трбовлє пані Маї Хвала.
#новини
#міжнародна співпраця
#Республіка Словенія
#Мости довіри
Перейти
26.10.2021
353 мільйони реверсної дотації сплатять до бюджету країни у 2022 році громади Вінниччини
В наступному році громади регіону сплатять 353 мільйони гривень реверсної дотації до державного бюджету. Але базова дотація буде на половину більшою – понад 539 мільйонів гривень.
#місцеві бюджети
#реверсна дотація
#новини
Перейти
Показати
##навчальнийвізит ##освіта #4pager #COVID-19 #автономія #адміністративно-територіальний поділ #Азовське море #аналітика #аналітика #анонс #анонси #безпека #безпека #безпека в громаді #безпека руху #бізнес #бізнес #благоустрій #боротьба з корупцією #боротьба з корупцією #бренд #бухгалтерія #бухгалтерія #велоінфраструктура #відбудова #відбудова #війна #війна #внутрішньо переміщені особи #внутрішньо переміщені особи #водопостачання #волонтери #волонтерство #воркшопи #ВПО #Ґендер #гендерні аспекти #гендерні аспекти #грант #громада #громадський діалог #громадський діалог #громадський простір #дайджест #дані #Данія #державне замовлення #державні фінанси #дерусифікація #децентралізація #децентралізація #Дія #добровільні пожежні бригади #документообіг #Донецька область #дослідження #дослідження #еко-туризм #екологія #екологія #економіка #екстрена допомога #екстрена допомога #енергетична безпека #енергетична безпека #енергоефективність #житловий фонд #жіноче лідерство #Закарпаття #законодавство #законодавство #заощадження #запитання - відповідь #Запорізька область #звіт #земельна реформа #зміни до Конституції #інвестиції #інвестиції #інвестиційний паспорт #інвестори #інтерв'ю #Іспанія #Італія #кадрова політика #каталог заходів #Керівний комітет #коментар #комунальне майно #комунальне майно #комунальні послуги #комунальні служби #комунікація #комунікація #корупційні ризики #корупція #кризові ситуації #кроки #кроки для спеціалістів #кроки для спеціалістів #Кроки для старост #культура #Лист для керівників #Магдебурзьке право #магдебурзьке право #міжмуніципальна співпраця #міжмуніципальна співпраця #міжнародна допомога #міжнародна співпраця #міжнародна співпраця #Міжнародне експертне обговорення #міжнародне співробітництво #Міністерство цифрової трансформації #місцевий бюджет #місцеві бюджети #місцеві бюджети #місцеві вибори #мобільність #мобільність #молодіжні ради #молодь #Мости довіри #навчальні програми #навчальні програми #німеччина #новини #оголошення #омс #омс #онлайн-візит #опалення #опалення #опалювальний сезон #організаційна структура #оренда землі #освіта #освіта #охорона здоров'я #охорона здоров’я #партнерство #ПДФО #підприємництво #планування #побутові відходи #податки #події #поради #правила дорожнього руху #ПРАВОВИЙ КУТОЧОК #правові питання #презентація #продовольча безпека #проєктний менеджмент #просторове планування #просторове планування #професійна технічна освіта #публічна інформація #публічна політика #пункти незламності #реверсна дотація #результати #Республіка Словенія #реформа місцевого самоврядування #реформа місцевого самоврядування #розвиток спроможності #секторальні реформи #СЕРЕДА #соціальні медіа #соціальні послуги #соціальні послуги #соціологічне дослідження #спеціаліст з безпеки #стала мобільність #старости #статистика #стратегія розвитку #транспорт #Трембіта #трудові відносини і організація праці #туризм #укриття #управління побутовими відходами #управління фінансами #фінанси #фінанси #фінансування #Франція #харчування #Херсонська область #цифрова трансформація #цифровізація #цифровізація #ЦНАП #ЦНАП #шелтер #школи #школи