Пирятинська громада поділилася досвідом залучення зовнішніх ресурсів
Пирятинська громада поділилася досвідом залучення зовнішніх ресурсів

Дата: 30.07.2024

Автор: Наталія Вінничук

Фото: "U-LEAD"

Бюджет громади завжди обмежений і знайти у ньому кошти на розвиток складно. Під час заходу з обміну досвідом «Інструменти залучення додаткових ресурсів для розвитку громад», організованого Регіональним офісом U-LEAD на Полтавщині, у Пирятинській громаді розповіли, як реалізовувати проєкти та залучати для них позабюджетні кошти.

За останні чотири роки у Пирятинській громаді реалізували і продовжують втілювати декілька масштабних проєктів у різних напрямах: від освіти до комуналки, культури та соціальної сфери. Під час заходу з обміну досвідом «Інструменти залучення додаткових ресурсів для розвитку громад» для голів громад області, організованого Регіональним офісом U-LEAD в Полтавській області, Пирятинський міський голова Андрій Сімонов розповів колегам про успішно реалізовані кейси із залученням позабюджетних грантових коштів, про організаційні та технологічні підходи до процесу залучення інвестицій:

«Основним моїм пріоритетом є залучення інвестицій. Я особисто координую роботу команди, що працює з проєктами й програмами міжнародної технічної допомоги, визначаю напрями їх освоєння. За неповні чотири роки роботи нам удалося спрямувати мільйон євро в аграрний сектор економіки, молочний та ягідний кластери; залучено близько півмільйона євро на сферу екології у частині поводження з ТПВ. Це — наймасштабніші за грантовим фінансуванням проєкти. Є багато хороших, важливих для жителів громади соціальних ініціатив, реалізованих завдяки співфінансуванню за участі у проєктах. Ми охоче ділимося цим досвідом, аби громади розвивалися на благо людей, України».

Одним з наймасштабніших став проєкт «Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та екоорієнтованого зростання», вартістю близько 1,2 мільйона євро. В його рамках створили артшвейний та кулінарний коворкінги з сучасним обладнанням на базі місцевого ліцею №6. Довгостроковим результатом проєкту стане покращення зайнятості населення та впровадження екологічно складової у виробництво харчових продуктів.

Варто відзначити, що у Пирятинській громаді вдало застосовують підхід, коли для досягнення мети поєднують різні можливості та йдуть до бажаного маленькими кроками. Яскравий приклад — створення молодіжного простору «КОЛОМОЛОді». Він з’явився завдяки реалізації відразу двох проєктів. Ремонт приміщень зробили спільно з Програмою залучення молоді до відновлення України ВІДНОВА:UA. Наповнення простору меблями і технікою здійснили за підтримки Міжнародної організації міграції.

Завдяки підтримці Дитячого Фонду UNICEF у Пирятині створили Центр денного догляду для дітей з інвалідністю на базі колишнього дитсадка «Пролісок». В рамках проєкту «Спільно. Соціальні послуги» для центру придбали обладнання для адаптаційної, сенсорної та багатофункціональної ігрової кімнат.

Ще одним масштабним проєктом з багатьма складовими стало вирішення проблеми навантаження на сміттєві полігони у Пирятинській та ще трьох сусідніх громадах. Завдяки проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), місцеве КП «Екосервіс-2022» придбало сучасну сортувальну лінію, спецавтотранспорт, прес, навантажувач, контейнери для роздільного збору відходів і зараз відсортовує пластик, папір, скло. Лише за минулий рік тут відсортували майже 70 тон відходів для вторинної переробки, а за пів року 2024 — вже 90 тон. За час своєї роботи підприємство заробило близько 900 тисяч гривень.

Втілення цих проєктів вартувало не один мільйон гривень. І витратили їх не з бюджету громади. Адже під час воєнного стану бюджетні пріоритети інші. Кошти на розвиткові та соціальні проєкти залучили від донорських організацій. Вдалося це завдяки стратегічному баченню проблем і шляхів їх вирішення, а також постійному пошуку можливостей.

«Досвід Пирятинської громади демонструє, що інструмент розвитку як залучення позабюджетних коштів якісно працює там, де є чітке бачення вирішення проблемних питань та готовність управлінської команди вкладатись організаційно, часом і зусиллями у зміни», — підсумувала зустріч керівниця місцевого Регіонального офісу U-LEAD Ірина Балибіна.

1.

1.

2.

2.

3.

3.

4.

4.

5.

5.

6.

6.

7.

7.

8.

8.

9.

9.

10.

10.

11.

11.

12.

12.
03.09.2024
Розподіл витрат на загальновиробничі та адміністративні
Як розподіляти витрати для підприємства? На це питання розгорнуто відповідають експертки програми «U-LEAD з Європою» Ірина Дрозд та Тетяна Ларікова.
#поради
#законодавство
#фінанси
Перейти
29.08.2024
Вінниччина поділася планами та досягненнями з колегами з Хмельниччини та Буковини
Представники 16 громад Хмельницької та Чернівецької областей вивчали добрі практики надання муніципальних послуг у Калинівській, Ладижинській та Барській громадах.
#навчальний візит
#міжмуніципальна співпраця
#новини
Перейти
29.08.2024
Згуртованість та синергія: досвід Козельщинської громади Полтавщини
Якісні зміни у громаді відбуваються не лише завдяки фінансовому ресурсу. Визначальну роль відіграє мотивація та згуртованість мешканців, їх готовність працювати спільно для покращення умов життя у громаді.
#навчальний візит
#новини
Перейти
29.08.2024
U-LEAD завершує «Кроки для спеціалістів. Оплата праці в ОМС»
Введення воєнного стану суттєво вплинуло на ситуацію з кадрами, адже масова міграція населення призвела до гострої нестачі фахівців, особливо в сільських громадах. Саме тому Програма U-LEAD організовує навчальні програми для підтримки та навчання фахівців громад на різні тематики.
#навчальні програми
#кроки для спеціалістів
#омс
#фінанси
#трудові відносини і організація праці
Перейти
22.08.2024
Матеріальна допомога працівникам ОМС
Відпустки та літній відпочинок зазвичай пов’язаний із виплатою матеріальної допомоги. На питання «Як оподаткувати таку виплату?» відповідають експертки програми «U-LEAD з Європою» Ірина Дрозд та Тетяна Ларікова.
#поради
#законодавство
#омс
#фінанси
Перейти
20.08.2024
«Ми вирішили зосередитися на впровадженні KPI», — директорка Козятинської лікарні
Впродовж семи тижнів 89 спеціалістів громад з різних областей України брали участь у навчальній програмі з вдосконалення системи управління охороною здоров’я. Медики і управлінці будували стратегію щодо розвитку закладів охорони здоров’я та комунікацій під час прийняття управлінських рішень. А на завершення взяли участь у візиті до громад Полтавської області.
#охорона здоров’я
#навчальний візит
#навчальні програми
Перейти
15.08.2024
На Тернопільщині поділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери
У «U-LEAD з Європою» організували навчальний візит у Тернопільську область для представників громад із Закарпаття та Прикарпаття.
#міжмуніципальна співпраця
#навчальний візит
#омс
Перейти
14.08.2024
Програма LIFE 2021-2027: гранти від Європейської комісії для України
Програма U-LEAD продовжує допомагати українським громадам у пошуку додаткових ресурсів та можливостей для розвитку. В рамках інформаційної сесії «Можливості від Європейської комісії для України: програма LIFE 2021-2027» розповіли про ще одну грантову програму — особливості її роботи, пріоритети, фінансування, типи грантів та пошук партнерів.
#грант
#міжнародна допомога
#омс
Перейти
06.08.2024
Бути громадському бюджетуванню під час воєнного стану, чи ні?
Радниця з децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу U-LEAD на Вінниччині Людмила Гурба ділиться своїми думками щодо громадського бюджетування в умовах воєнного стану.
#війна
#місцеві бюджети
#фінанси
Перейти
02.08.2024
Запрошуємо на «Бізнес-середовище територіальної громади»!
Це програма оцінювання та розвитку від «U-LEAD з Європою», яка допоможе виявити реальний стан та наявні проблеми бізнес-середовища у вашій громаді, налагодити співпрацю з бізнесом та зрозуміти, яким чином будувати подальшу взаємодію.
#навчальні програми
#фінанси
#бізнес
Перейти
26.07.2024
На Рівненщині ознайомилися з моделями надання адміністративних послуг
Регіональний офіс U-LEAD на Рівненщині разом з місцевою ОДА організували діалоговий захід для представників сільських та селищних рад, аби в майбутньому максимально покращити надання адміністративних послуг в місцевих громадах.
#ЦНАП
#навчальний візит
#поради
Перейти
26.07.2024
Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку
Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід громади на Буковині, де кожнен працівник ОМС також частково проєктний менеджер. Про свої успіхи вони розповіли колегам під час заходу з обміну досвідом.
#проєктний менеджмент
#навчальний візит
#поради
Перейти
22.07.2024
Повернення середньострокового бюджетного планування
Понад 660 фахівців громад дізналися про підготовку до середньострокового планування місцевих бюджетів на 2025-2027 роки, отримали рекомендації та поради експертів U-LEAD. Йшлося про формування прогнозу місцевого бюджету, організацію цього процесу за допомогою ІАС «LOGICA».
#фінанси
#поради
#місцеві бюджети
Перейти
19.07.2024
Не лише «первинка»: гості з 9 областей вивчали досвід управління охороною здоров’я в громадах Полтавщини
Як ефективно управляти охороною здоров’я на рівні громади, що дає якісна взаємодія між медичними закладами різних рівнів та як зробити, щоб заклад заробляв на себе? Все це вивчали учасники навчального візиту «Управління закладами охорони здоров’я в громадах Полтавської області», організованого U-LEAD.
#охорона здоров’я
#навчальний візит
#новини
Перейти
19.07.2024
У U-LEAD реалізували програму підтримки для громад з розробки та впровадження громадського бюджету
Фінальний семінар допоміг підвести проміжні підсумки, обговорити досягнення учасників, виклики та подальші цілі.
#навчальні програми
#фінанси
#місцеві бюджети
Перейти
12.07.2024
30 громад навчаються в рамках Кроків для спеціалістів «Оплата праці в ОМС»
Ці Кроки є інтенсивним онлайн-навчанням для посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за ведення бухгалтерської та кадрової роботи в ОМС.
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
#омс
#фінанси
#трудові відносини і організація праці
Перейти
10.07.2024
U-LEAD запускає інтерактивний онлайн-курс «Громада, дружня до бізнесу: від виклику до проєктної ідеї»
Курс надасть громадам практичний інструментарій для генерування якісних ідей проєктів в сфері підтримки і розвитку підприємництва та буде особливо корисним для тих громад, які уже розуміють переваги від співпраці та підтримки місцевого бізнесу й свою вирішальну роль в місцевому економічному розвитку.
#анонси
#навчальні програми
#фінанси
#бізнес
Перейти
09.07.2024
Грантові можливості у сфері культури, енергетики та медицини
Програма «U-LEAD з Європою» продовжує експертну підтримку громад у проєктній діяльності й допомозі щодо залучення міжнародних коштів для відновлення та розвитку.
#грант
#оголошення
#омс
Перейти
25.06.2024
Особливості обліку та оцінки запасів
Експертки U-LEAD Ірина Дрозд та Тетяна Ларікова і далі надають консультаційну підтримку. Цього разу вони відповіли на ряд питань щодо бухгалтерського обліку та оцінки запасів в бюджетних установах.
#поради
#законодавство
#фінанси
Перейти
21.06.2024
Громади Вінничини презентували добрі практики управління фінансами закладів освіти
Мурафська, Липовецька та Немирівська громади ообмінялися досвідом щодо впровадження фінансової автономії освітніх закладів, обговорили моделі управління фінансами, поділилися перевагами та викликами обох форм бухгалтерського обліку.
#бухгалтерія
#омс
#навчальний візит
#фінанси
#освіта
Перейти
18.06.2024
Освітяни Хмельниччини поділилися досвідом оптимізації шкіл та створення ліцеїв
Учасники навчального візиту ознайомилися з кращими практиками формування мережі ліцеїв в громадах різного типу і можливостей.
#навчальний візит
#освіта
#поради
#омс
Перейти
12.06.2024
Житомирщина поділилася досвідом організації надання соціальних послуг
Учасники навчального візиту побачили різні підходи функціонування соціальної та освітньої сфери в громадах, дізналися як залучати волонтерів до соціальних проєктів та як забезпечити соціальні, медичні, культурні та освітні потреби кожного мешканця.
#соціальні послуги
#омс
#навчальний візит
Перейти
10.06.2024
U-LEAD запрошує на Навчальну програму «Кроки для спеціалістів. Оплата праці в органах місцевого самоврядування»
Бажаєте, щоб розрахунок і нарахування заробітної плати, заохочувальних та компенсаційних виплат були простими, зрозумілими та логічними? Прагнете створити гідні умови для оплати праці працівників? Бажаєте приймати ефективні рішення щодо використання бюджетних коштів? Долучайтеся до нової Навчальної програми!
#навчальні програми
#кроки для спеціалістів
#омс
#фінанси
#анонси
Перейти
07.06.2024
Рекомендації установам громад: особливості обліку основних засобів
Експертки U-LEAD Ірина Дрозд та Тетяна Ларікова продовжують надавати консультаційну підтримку. Цього разу обговорення стосується залишкової вартості основних засобів, строків корисного використання та обліку земельних ділянок.
#поради
#законодавство
#фінанси
Перейти
06.06.2024
Як організувати бухгалтерський облік у бюджетних установах громад?
Експертки U-LEAD розкривають, в яких випадках потрібно створювати централізовану бухгалтерію, яким чином її краще організувати, та роз'яснюють обов'язки розпорядників бюджетних коштів.
#поради
#законодавство
#фінанси
Перейти
05.06.2024
На Кіровоградщині поділилися кращими практиками надання освітніх, медичних, соціальних та культурних послуг
У «U-LEAD з Європою» організували навчальний візит для представників громад Миколаївщини та Херсонщини, які протягом трьох днів вивчали на Кіровоградщині кращі практики надання освітніх, медичних, соціальних та культурних послуг в умовах війни.
#міжмуніципальна співпраця
#навчальний візит
#освіта
#війна
Перейти
03.06.2024
Рівненщина поділилася досвідом фінансової автономії закладів освіти
Протягом трьох днів представники громад з Волинської, Львівської та Тернопільської областей ознайомлювалися з досвідом громад Рівненщини у запровадженні фінансової автономії такиз закладів у рамках візиту, який організовувала Програма U-LEAD.
#навчальний візит
#міжмуніципальна співпраця
#освіта
Перейти
30.05.2024
Клієнтоорієнтованість і сервісний підхід у соціальній сфері: досвід громад Полтавщини
Учасники навчальної програми U-LEAD «Кроки для спеціалістів. Організація надання соціальних послуг в територіальній громаді» познайомилися з добрими практиками громад у Полтавській області.
#міжмуніципальна співпраця
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
#навчальний візит
Перейти
03.05.2024
Громади Львівщини поділилися досвідом розвитку сільських територій
Львівські громади приділяють чимало уваги підтримці сільських територій, враховують їхній потенціал та залучають додаткові ресурси. Ці практичні кейси можуть бути корисним для інших муніципалітетів, які прагнуть працювати з такими територіями системно.
#міжмуніципальна співпраця
#навчальний візит
#поради
Перейти
27.03.2024
Фінансова автономія закладів освіти у Зорянській громаді
Така автономія може бути двох різних варіацій: або у кожен заклад вводиться бухгалтер, або громада створює спеціальний комунальний заклад, який обслуговує усі заклади освіти. Зорянська громада з Рівненщини обрала для себе другий варіант, і на заході з обміну досвідом, що відбувся за підтримки U-LEAD, поділилася своїм позитивним досвідом з іншими громадами області.
#міжмуніципальна співпраця
#фінанси
#поради
Перейти
13.02.2024
Нові гранти від Українського культурного фонду: додаткові можливості для громад у 2024 році
Програма U-LEAD спільно з Українським культурним фондом відкриває громадам України новий грантовий сезон та можливості проєктної діяльності для їхніх органів місцевого самоврядування.
#грант
#оголошення
#новини
Перейти
15.12.2023
Попри війну рішення про місцеві бюджети-2024 підлягають обов’язковому оприлюдненню!
Що необхідно обов’язково оприлюднити в частині бюджетних документів в період правового режиму воєнного стану? Коли та де має бути оприлюднено рішення про бюджет на 2024 рік? Що робити, якщо громада втратила доступ до своїх інтернет-ресурсів, які є альтернативні інформаційні майданчики для публікації такого рішення?
#фінанси
#поради
#законодавство
Перейти
17.11.2023
Покроковий гайд: Як написати грантову заявку на енергетичний проєкт?
Енергетика – це сфера, в якій Україна потребує негайних раціональних рішень та впровадження інновацій. І хоча на рівні громад є розуміння, як це втілювати, проте бракує коштів. Рішення – гранти та конкурси. Як на них податись та написати заявку - читайте поради експертів U-LEAD.
#грант
#аналітика
#енергетична безпека
Перейти
21.09.2023
Діагностика системи місцевого оподаткування – аналітичний звіт
У дослідженні, проведеному Growford Institute за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», експерти шукають шляхи зміцнення фінансової спроможності органів місцевого самоврядування
#фінанси
#бухгалтерія
#аналітика
Перейти
25.08.2023
Чи може громада фінансувати потреби військових за рахунок місцевих бюджетів? Роз’яснює U-LEAD
На заході для громад Черкащини обговорили гостру тему: вирішення фінансових питань в умовах воєнного стану. Учасники ознайомилися зі змінами законодавства у сферах фінансово-бюджетних відносин ОМС, опрацювали нагальні питання реалізації повноважень ОМС та обговорили повноваження щодо фінансування потреб військових за рахунок місцевих бюджетів.
#фінанси
#війна
#поради
#законодавство
Перейти
31.07.2023
11 актуальних грантових можливостей для громад у сфері відновлення і розвитку
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» продовжують підготовку підбірок актуальних грантових можливостей щодо різних сфер діяльності ОМС під час війни.
#грант
#омс
#бізнес
Перейти
20.07.2023
9 грантових можливостей у сфері продовольчої безпеки
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» і далі готують підбірки актуальних грантових можливостей щодо різних сфер діяльності під час війни. Цього разу — гранти для фермерів та підприємців, пов'язаних з виробництвом їжі.
#грант
#інвестиції
#міжнародна співпраця
Перейти
14.07.2023
Про спрощену процедуру для місцевих податків та зборів на період дії воєнного стану
Про особливості регуляторної політики під час війни, можливість прийняття актів місцевих рад за спрощеною процедурою, а також підводні «камені» таких послаблень дізналися учасники інформаційної сесії, яку U-LEAD провела в партнерстві з Південним міжрегіональним відділом Державної регуляторної служби України.
#фінанси
#війна
#поради
#законодавство
Перейти
10.07.2023
Земельний аудит в громадах від «U-LEAD з Європою»: ділимось покроковим алгоритмом
Про аудит, його значення, важливість та інструменти покрокового втілення — читайте у матеріалі від експертів U-LEAD.
#фінанси
#поради
Перейти
21.06.2023
U-LEAD спільно з податковою роз’яснює громадам Харківщини особливості сплати податків і зборів в умовах воєнного стану
Регіональний офіс «U-LEAD з Європою» та Головне управління ДПС у Харківській області під час спільної інформаційної сесії говорили про зміни до податкового законодавства в умовах воєнного стану та про здатність представників ОМС забезпечити надходження власних ресурсів місцевих бюджетів.
#війна
#законодавство
#фінанси
#місцеві бюджети
Перейти
15.06.2023
Громада допоможе бізнесу подолати страх перед грантами
Про трикутник «громада – бізнес – гранти» та роль місцевого самоврядування в залученні підприємцями грошей для розвитку власної справи в нашому матеріалі.
#бізнес
#грант
#омс
Перейти
13.06.2023
Новий посібник від U-LEAD: бухгалтерський облік та звітність у громадах
Експерти Програми розробили практичний посібник «Бухгалтерський облік та звітність у територіальних громадах» із рекомендаціями для ефективнішої організації бухобліку та належного відображення розрахунків у фінансовій звітності.
#фінанси
#поради
#бухгалтерія
Перейти
02.06.2023
U-LEAD допомагає громадам стабілізувати бюджетні процеси в умовах війни
За шість тижнів 100 працівників місцевих фінансових органів навчаться ефективніше управляти ресурсами громади, аналізувати та виявляти резерви, а також пропонувати кроки для стабілізації місцевих бюджетів. У цьому їм допоможуть експерти U-LEAD та досвід інших громад.
#місцеві бюджети
#омс
#фінанси
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
Перейти
23.05.2023
Програми транскордонного співробітництва для громад
В умовах воєнного стану залучення міжнародних коштів для розвитку та відновлення територій виходить на перше місце. Програма «U-LEAD з Європою» надає громадам експертну підтримку у підготовці проєктних заявок та пошуку діючих програм міжнародної технічної підтримки.
#грант
#міжнародна співпраця
#інвестиції
Перейти
22.05.2023
10 грантів у сфері безпеки, культури, аграрної сфери, відновлення територій під час війни
Проєктна діяльність та допомога у залученні міжнародних коштів — Програма «U-LEAD з Європою» продовжує експертну підтримку громад щодо відновлення та розвитку територій у воєнний час.
#грант
#інвестиції
#міжнародна співпраця
Перейти
17.05.2023
10 грантів для медіа, громадських та волонтерських організацій
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» і далі готують підбірки актуальних грантових можливостей щодо різних сфер діяльності під час війни.
#грант
#інвестиції
#міжнародна співпраця
Перейти
14.04.2023
Громади із шести областей зможуть узяти участь у «Програмі Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027»
Велика програма транскордонного співробітництва фінансуватиме їхні проєкти у сферах «Довкілля» та «Здоров'я» на гроші Євросоюзу.
#анонси
#міжнародна співпраця
#грант
#інвестиції
#новини
Перейти
30.03.2023
14 громад Житомирщини одержали від U-LEAD у 2022 році допомогу на суму майже 1 мільйон євро
В основному це пакети з обладнанням та матеріалами для стабілізації енергетики та для допомоги в розселенні переселенців.
#новини
#навчальні програми
#фінанси
#місцеві бюджети
#екстрена допомога
Перейти
21.03.2023
Громади Чернігівської області отримали від U-LEAD у 2022 році майже 1 мільйон євро допомоги
Найбільше вартували техніка й матеріали для стабілізації енергетики та для допомоги в розселенні переселенців.
#новини
#навчальні програми
#фінанси
#місцеві бюджети
#екстрена допомога
Перейти
10.03.2023
Громади Житомирщини виграли по 50 тисяч євро на два проєкти підтримки бізнесу
Загалом 20 українських громад пройшли конкурсний відбір і мають можливість одержати подібні гранти.
#бізнес
#інвестиції
#грант
#новини
Перейти
10.03.2023
Шевченківська громада реалізувала проєкт з енергонезалежності за підтримки U-LEAD
Вони започаткували виготовлення власного паливного ресурсу з допомогою обладнання, розробленого студентом КПІ.
#опалення
#енергетична безпека
#новини
#грант
Перейти
03.03.2023
9 грантів для медіа та громадських організацій
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» і далі готують підбірки актуальних грантових можливостей щодо різних сфер діяльності під час війни.
#грант
#інвестиції
#міжнародна співпраця
Перейти
27.02.2023
Про території, де можна не сплачувати деякі види податків - розмова з експертами на Харківщині
Регіональний офіс Програми спільно з Головним управлінням ДПС у Харківській області організував інформаційну сесію для понад 40 громад.
#законодавство
#фінанси
#новини
Перейти
22.02.2023
2,59 мільйона гривень залучили проєктні менеджери Радомишльської громади у 2022 році
У місцевих фахівців та підприємців справді є чому повчитися.
#грант
#інвестиції
#новини
#міжнародна співпраця
#бізнес
Перейти
16.02.2023
Експерти U-LEAD у партнерстві Державною податковою службою роз’яснюють громадам законодавчі новації
Програма «U-LEAD з Європою» разом з партнерами працює над тим, щоб підвищити податкову культуру населення та бізнесу.
#законодавство
#фінанси
#новини
Перейти
15.02.2023
9 грантових можливостей для громад у сфері культури, освіти, безпеки та медицини
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» продовжують підготовку підбірок актуальних грантових можливостей щодо різних сфер діяльності ОМС під час війни.
#грант
#інвестиції
#міжнародна співпраця
Перейти
13.02.2023
Як стабілізувати бюджетну систему громад? Поради від U-LEAD
Фінансисти 40 громад з усієї країни здобули практичні навички щодо розробки та впровадження заходів із стабілізації фінансового стану громад.
#фінанси
#новини
#місцеві бюджети
Перейти
10.02.2023
В Озернянській громаді створили молодіжний простір та відкрили відео-студію
Озернянська громада, що на Тернопільщині, виграла грант, на який облаштувала сучасний молодіжний простір та запустила медіа-центр, в якому займається тамтешня молодь. Консультаційну підтримку у підготовці проектної заявки озернянським громадським активістами надали експерти Програми «U-LEAD з Європою».
#новини
#грант
Перейти
20.01.2023
11 актуальних грантових можливостей для громад у сфері відновлення і розвитку
Програма «U-LEAD з Європою» продовжує роботу в напрямку експертної підтримки територіальних громад щодо проєктної діяльності та допомоги у залученні міжнародних коштів для відновлення та розвитку територій у військовий час.  Наші експерти відкриті до співпраці з громадами та готові надати допомогу в процесі складання, подачі проєктної заявки.
#анонси
#грант
Перейти
17.01.2023
Як взяти участь у Програмі «Цифрова Європа»: приклади проєктів, відкриті конкурси, підготовка проєктної заявки
Експерти U-LEAD підготувати стислий виклад матеріалів інформаційної сесії «Як взяти участь у Програмі «Цифрова Європа».
#цифровізація
#цифрова трансформація
#грант
Перейти
29.12.2022
У Косівській громаді облаштовують новий шелтер для переселенців
Територіальні громади Прикарпаття продовжують працювати над розширенням житлової бази для внутрішньо переміщених осіб.
#громада
#шелтер
#грант
#внутрішньо переміщені особи
Перейти
09.11.2022
U-LEAD навчає освітні заклади громад фінансовій автономії
Інформаційну сесію, присвячену фінансовій автономії освітніх закладів, організували для громад Харківщини. Говорили також і про бухгалтерське обслуговування автономних закладів освіти та особливості трудових відносин з працівниками освітніх закладів в умовах воєнного стану.
#освіта
#фінанси
#поради
Перейти
Показати
##навчальнийвізит ##освіта #4pager #COVID-19 #автономія #адміністративно-територіальний поділ #Азовське море #аналітика #аналітика #анонс #анонси #безпека #безпека #безпека в громаді #безпека руху #бізнес #бізнес #благоустрій #боротьба з корупцією #боротьба з корупцією #бренд #бухгалтерія #бухгалтерія #велоінфраструктура #відбудова #відбудова #війна #війна #внутрішньо переміщені особи #внутрішньо переміщені особи #водопостачання #волонтери #волонтерство #воркшопи #ВПО #Ґендер #гендерні аспекти #гендерні аспекти #грант #громада #громадський діалог #громадський діалог #громадський простір #дайджест #дані #Данія #державне замовлення #державні фінанси #дерусифікація #децентралізація #децентралізація #діти #Дія #добровільні пожежні бригади #документообіг #Донецька область #дослідження #дослідження #еко-туризм #екологія #екологія #економіка #екстрена допомога #екстрена допомога #енергетична безпека #енергетична безпека #енергоефективність #житловий фонд #жіноче лідерство #Закарпаття #законодавство #законодавство #заощадження #запитання - відповідь #Запорізька область #звіт #земельна реформа #зміни до Конституції #інвестиції #інвестиції #інвестиційний паспорт #інвестори #інтерв'ю #Іспанія #Італія #кадрова політика #каталог заходів #Керівний комітет #коментар #комунальне майно #комунальне майно #комунальні послуги #комунальні служби #комунікація #комунікація #корупційні ризики #корупція #кризові ситуації #кроки #кроки для спеціалістів #кроки для спеціалістів #Кроки для старост #культура #Лист для керівників #Магдебурзьке право #магдебурзьке право #міжмуніципальна співпраця #міжмуніципальна співпраця #міжнародна допомога #міжнародна співпраця #міжнародна співпраця #Міжнародне експертне обговорення #міжнародне співробітництво #Міністерство цифрової трансформації #місцевий бюджет #місцеві бюджети #місцеві бюджети #місцеві вибори #мобільність #мобільність #молодіжні ради #молодь #Мости довіри #навчальний візит #навчальні програми #навчальні програми #національні меншини #німеччина #новини #оголошення #омс #омс #онлайн-візит #опалення #опалення #опалювальний сезон #організаційна структура #оренда землі #освіта #освіта #охорона здоров'я #охорона здоров’я #партнерство #ПДФО #підприємництво #планування #побутові відходи #поводження з тваринами #податки #події #поради #правила дорожнього руху #правовий куточок #правові питання #презентація #продовольча безпека #проєктний менеджмент #просторове планування #просторове планування #професійна технічна освіта #публічна інформація #публічна політика #пункти незламності #реверсна дотація #результати #релігійні спільноти #Республіка Словенія #реформа місцевого самоврядування #реформа місцевого самоврядування #розвиток спроможності #секторальні реформи #СЕРЕДА #соціальні медіа #соціальні послуги #соціальні послуги #соціологічне дослідження #спеціаліст з безпеки #стала мобільність #старости #статистика #стратегія розвитку #транспорт #Трембіта #трудові відносини і організація праці #туризм #укриття #управління побутовими відходами #управління фінансами #фінанси #фінанси #фінансування #Франція #харчування #Херсонська область #цифрова трансформація #цифровізація #цифровізація #ЦНАП #ЦНАП #шелтер #школи #школи