Робота з ВПО: U-LEAD оголошує новий набір на «Кроки для спеціалістів»
Робота з ВПО: U-LEAD оголошує новий набір на «Кроки для спеціалістів»

Дата: 30.01.2023

Автор: Ліза Жуковська

Фото: "Depositphotos"

Зробіть ефективнішою роботу з внутрішньо переміщеними особами у вашій громаді та налагоджуйте співпрацю з колегами з інших областей! У цьому вам допоможе нова навчальна програма від U-LEAD.

«Кроки для спеціалістів. Організація роботи з ВПО – 2023» – це шість тижнів онлайн семінарів, тренінгів та практикумів, що створені спеціально для уповноважених осіб органів місцевого самоврядування по роботі з внутрішньо переміщеними особами.

Програма допоможе знайти відповіді, серед іншого, на такі запитання:

  • Як організувати роботу з внутрішньо переміщеними особами у громаді?

  • Як покращити координацію діяльності органів влади, гуманітарних організацій, волонтерських штабів, благодійників?

  • Як визначати потреби внутрішньо переміщених осіб?

  • Як правильно організувати надання їм послуг?

  • Як налагодити ефективну комунікацію?

  • І головне – як використати можливості громади для інтеграції внутрішньо переміщених осіб, а їх людські, професійні, інтелектуальні ресурси для розвитку громади?

У межах навчальної програми учасники отримають актуальні знання щодо правового статусу, забезпечення житлом та працевлаштування ВПО, повноважень та інструментів, що допоможуть ефективно виконувати свої обов’язки, включаючи питання комунікації та взаємодії із ВПО для інтеграції їх в життя громади. Під час онлайн візиту слухачі програми опрацюють практичні кейси, що базуються на реальних робочих ситуаціях, та дізнаються про досвід інших громад, де успішно реалізовані ініціативи з інтеграції внутрішньо переміщених осіб. Окрім того, U-LEAD сподівається, що дана програма дозволить її учасникам встановити контакти та налагодити співпрацю з колегами із інших областей України.

Як взяти участь?

Учасниками програми можуть стати по одному представнику від громади. Це має бути посадова особа місцевого самоврядування – заступник голови громади/керівник відповідного виконавчого органу/спеціаліст, відповідальний за організацію роботи з ВПО.

Для участі у відборі необхідно заповнити заявку на сайті decentralisation.gov.ua, та до 18:00 9 лютого 2023 року надіслати її на електронну адресу: regops.u-lead@giz.de в темі повідомлення вказавши «Назва громади та область».

Заняття розпочнуться 28 лютого 2023 року і триватимуть 6 тижнів.

Крокуймо разом до успіху!

25.03.2024
Спільні комунальні підприємства громад: об’єднайте зусилля і досягніть кращих результатів
З чого мають почати діяльність спільні комунальні підприємства? Як стати прибутковими і як принести користь громаді? Як взаємодіяти із засновниками та які послуги пропонувати бізнесу? На ці питання спільно з експертами U-LEAD відповідають команди, які заснували спільні КП за підтримки Програми.
#навчальні програми
#комунальне майно
#новини
Перейти
22.03.2024
Благодійний фонд «Рокада» розширить підтримку громад у 2024 році
БФ «Рокада» ВКБ ООН планує допомагати інтеграції переселенців в громадах, підтримувати розвиткові проєкти й ініціативи та розширити діяльність практично на всю Україну. Про це вони розповіли громадам на зустрічі в Регіональному офісі U-LEAD.
#партнерство
#внутрішньо переміщені особи
#волонтерство
Перейти
15.03.2024
U-LEAD навчить громади розробляти та використовувати громадські бюджети
Впродовж п’яти місяців 16 команд з 10 областей України працюватимуть над впровадженням громадського бюджету в своїх громадах. Від розробки пакету документів і до визначення переможців конкурсу їм допомагатимуть експерти U-LEAD.
#омс
#місцеві бюджети
#навчальні програми
Перейти
27.02.2024
Громади не можуть підтримувати переселенців лише гуманітарною допомогою
За даними Мінсоцполітики на третьому році повномасштабної війни кількість внутрішньо перемішених осіб (ВПО) в Україні досягла майже 4,9 млн. людей. Половині з них нема куди повертатися. Безпечніші громади, які прихистили ці мільйони, стикаються з труднощами. Але існують механізми та інструменти для того, щоб ВПО стали частиною громади, її «точкою росту».
#війна
#внутрішньо переміщені особи
#омс
#поради
Перейти
27.02.2024
Анонсуємо навчальну програму «Кроки для спеціалістів. Запровадження системи контролю та аудиту в територіальних громадах»
Бажаєте мінімізувати ризики в управлінні? Захистити ресурси від втрат чи неналежного використання? Досягати місії та цілей розвитку територіальної громади найбільш економним, ефективним і результативним способом?
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
#анонси
Перейти
23.02.2024
Запрошуємо на навчальну програму «Кроки для спеціалістів. Організація надання соціальних послуг в територіальній громаді»
Пройдіть онлайн-навчання та дізнайтеся, як правильно організвати і надавати соціальні послуги вашим мешканцям.
#навчальні програми
#кроки для спеціалістів
#анонс
Перейти
14.02.2024
1500 учасників та учасниць вивчають правила етичної поведінки для роботи в ОМС
Навчальний проєкт втілює організація RMTeam за всебічної підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та в партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.
#новини
#навчальні програми
#омс
Перейти
05.02.2024
Управління комунальним майном: U-LEAD оголошує набір на нову навчальну програму
Зробіть ефективнішою роботу з управління комунальним майном у Вашому органі місцевого самоврядування та налагоджуйте співпрацю з колегами з інших областей! У цьому вам допоможе нова Навчальна програма від U-LEAD.
#кроки для спеціалістів
#комунальне майно
#навчальні програми
Перейти
29.01.2024
U-LEAD запрошує до участі у новій Програмі підтримки «Розробка та впровадження громадського бюджету»
Оголошуємо про нову ініціативу, завдяки якій фінансові спеціалісти громад навчаться запроваджувати та ефективно використовувати громадські бюджети.
#навчальні програми
#місцеві бюджети
#оголошення
Перейти
22.12.2023
Про.Спільноти: безпечне освітнє середовище
Звіт про масштабний проєкт, що охопив майже вісім тисяч учасників-освітян, завдяки чому чверть мільйона дітей навчатимуться у безпечніших освітніх закладах.
#освіта
#безпека
#новини
#навчальні програми
Перейти
13.12.2023
Муніципальний енергетичний план: необхідність реалізації та виклики
Робота Мережі з обміну досвідом з розробки місцевих енергетичних планів завершилася. Громади разом з експертами U-LEAD підсумували результати й обговорили вдосконалення методики Мініфраструктури.
#енергетична безпека
#поради
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
Перейти
08.12.2023
U-LEAD допомагає фінансовим органам громад формувати бюджети на 2024 рік
У цьому матеріалі наші експерти надали практичні рекомендації для вирішення проблемних питань, що їх найчастіше ставили учасники Навчальної програми «Кроки для спеціалістів. Формування та затвердження місцевого бюджету 2024».
#місцеві бюджети
#поради
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
Перейти
07.12.2023
Завершився навчальний цикл Кроків «Розробка стратегії розвитку територіальної громади»
Впродовж семи місяців команди 70 громад з усієї України працювали над розробкою стратегій розвитку. В цьому їм допомагали експерти U-LEAD.
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
#стратегія розвитку
#новини
Перейти
28.11.2023
«Стажування у Польщі дало розуміння змін в Україні після набуття членства в ЄС»
Анна Луценко, представниця Новобузької громади, пройшла відбір на стажування у Польщі, де вивчала їхній досвід перетворень, розподілу обов'язків у муніципалітетах та піклування про екологію.
#міжнародна співпраця
#навчальні програми
#інтерв'ю
Перейти
20.11.2023
U-LEAD запрошує до участі у новій навчальній програмі «Кроки для спеціалістів. Адміністративна процедура»
16 січня 2024 року стартує нова ініціатива від U-LEAD, покликана допомогти сотні посадових осіб місцевого самоврядування поглибити розуміння Закону України «Про адміністративну процедуру», а також сформувати їхні навички та уміння.
#навчальні програми
#кроки для спеціалістів
#анонси
Перейти
16.11.2023
Успіхи громад Полтавщини в залученні інвестицій
Як залучити в громаду міжнародні інвестиції? На Полтавщині цього навчають фахівці Програми «U-LEAD з Європою», до співпраці заохочують всі 60 громад області. А Карлівська та Нехворощанська громади на конкурсній основі вибороли можливість навчатися на програмі «Кроки для спеціалістів. Управління проєктним циклом».
#інвестиції
#новини
#навчальні програми
#кроки для спеціалістів
Перейти
16.11.2023
Біленківська громада займається вихованням екосвідомих громадян
Попри війну тут турбуються про довкілля та вчать громадян відповідального поводження зі сміттям. Остання яскрава акція — показ мод одягу зі вторсировини.
#екологія
#навчальні програми
#комунікація
Перейти
01.11.2023
Школа жіночого лідерства: лекції, менторські консультації та зустрічі з обміну досвідом для лідерок громад
Стартує проєкт, учасниці якого — жінки, що вчаться підтримувати жінок у своїх громадах, боротися з гендерною нерівністю та розвивати власне лідерство.
#навчальні програми
#омс
#жіноче лідерство
Перейти
30.10.2023
Як прийняти у комунальну власність відумерлу спадщину: можливості нової Мережі з обміну досвідом
Про можливості та супровід, які отримають громади завдяки участі Мережі з обміну досвідом (Програмі підтримики) «Управління майном відумерлої спадщини», говорили в рамках промо-заходу на базі Вінницького регіонального офісу Програми U-LEAD.
#навчальні програми
#оголошення
#житловий фонд
Перейти
24.10.2023
Завершення та результати програми «Кроки для спеціалістів. Взаємодія ОМС та волонтерських об'єднань»
На фінальному заході навчальної програми експерти підбили підсумки, а учасники ініціативи поділилися розвитком волонтерських середовищ у своїх громадах.
#навчальні програми
#новини
#волонтерство
#кроки для спеціалістів
Перейти
19.10.2023
Відбувся фінальний захід Мережі з обміну досвідом «Створення плану комунікацій змін у громаді»
Ініціатива, яку запустили в «U-LEAD з Європою», допомогла 48 громадам громадам напрацювати дієві комунікаційні інструменти та створити плани комунікації змін.
#навчальні програми
#новини
#комунікація
Перейти
17.10.2023
U-LEAD запрошує до участі у новій Мережі з обміну досвідом «Управління майном відумерлої спадщини»
Організуйте роботу своєї місцевої ради у царині виявлення, обліку та набуття у комунальну власність відумерлої спадщини.
#навчальні програми
#оголошення
#житловий фонд
Перейти
19.09.2023
9 кроків для спеціалістів з управління проєктним циклом
Про перший семінар нової навчальної програми від U-LEAD «Кроки для спеціалістів: Управління проєктним циклом-2023» та про дев'ять кроків, на які наші експерти її розділили.
#навчальні програми
#кроки для спеціалістів
#новини
Перейти
29.08.2023
U-LEAD запрошує до участі в унікальній онбординговій Навчальній програмі «Кроки для спеціалістів. Входження у професійну діяльність»
Інтенсивна двотижнева програма, що містить відповіді на актуальні питання професійної діяльності, базується на реальних кейсах та включає теоретичну і практичну складову
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
#оголошення
Перейти
09.08.2023
U-LEAD запрошує на відбір до «Кроки для спеціалістів. Управління проєктним циклом - 2023»
Навчіться формувати мету, завдання та результати, запланувати бюджет проєкту і презентувати його потенційним донорам! У рамках цієї навчальної програми ви зможете розвинути свою проєктну ідею в повноцінну проєктну пропозицію.
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
#анонси
Перейти
08.08.2023
Управління комунальними підприємствами в сфері охорони здоров’я: U-LEAD оголошує набір на нову Мережу з обміну досвідом
Спільні комунальні некомерційні підприємства: від ініціативи до старту ефективної роботи! Налагоджуйте співпрацю з іншими громадами, створюючи спільне комунальне некомерційне підприємство для розвитку Ваших громад! У цьому вам допоможе нова Програма підтримки від «U-LEAD з Європою».
#навчальні програми
#кроки для спеціалістів
#охорона здоров’я
#анонси
Перейти
07.08.2023
Управління комунальними підприємствами в сфері розвитку громад: U-LEAD оголошує набір на нову Мережу з обміну досвідом
Спільні комунальні підприємства: від ініціативи до старту ефективної роботи! Налагоджуйте співпрацю з іншими громадами, створюючи спільне комунальне підприємство для розвитку Ваших громад. У цьому вам допоможе нова Програма підтримки від «U-LEAD з Європою».
#навчальні програми
#кроки для спеціалістів
#анонси
Перейти
08.08.2023
Активні волонтерські середовища в громадах — необхідні
Учасники навчальної програми від U-LEAD «Кроки для спеціалістів. Взаємодія ОМС та волонтерських об'єднань» розповіли, чому ця взаємодія така важлива, поділилися враженнями від курсу та виразили вдячність колегам і організаторам.
#навчальні програми
#омс
#волонтерство
#кроки для спеціалістів
Перейти
02.08.2023
Тренінг з домедичної допомоги
Запрошуємо освітян громад до участі в навчанні з домедичної допомоги при раптовій зупинці серця та загрозливих життю станах.
#охорона здоров’я
#анонси
#навчальні програми
Перейти
06.07.2023
Сприяння релокації бізнесу ВПО: громади отримають економічний розвиток
Про організацію роботи з розвитку бізнесу ВПО у громаді та переваги від такої співпраці, про можливості для переселенців, а також і для жителів громади та ветеранів війни створити власну справи, про державну та міжнародну грантову допомогу в цьому процесі – у нашому матеріалі.
#війна
#внутрішньо переміщені особи
#бізнес
#поради
Перейти
23.06.2023
48 громад розроблятимуть муніципальні енергетичні плани за підтримки експертів U-LEAD
Про конкурсний відбір на участь у мережі з розробки цих планів, про переможців та можливості, які вони одержать від співпраці з U-LEAD – читайте в нашому матеріалі.
#новини
#навчальні програми
#енергетична безпека
Перейти
15.06.2023
Соціальні гуртожитки: як громада може забезпечити житлом переселенців
Про перетворення звичайного житла в соціальне та на яких умовах внутрішньо переміщені особи його можуть отримати дізналися учасники інформаційної сесії, організованої Програмою "U-LEAD з Європою".
#внутрішньо переміщені особи
#війна
#відбудова
#поради
Перейти
06.06.2023
Стартує друга хвиля мережі з обміну досвідом «Розробка Програм інтеграції ВПО в громаду»
Про можливості, які дає мережа з обміну досвідом «Розробка Програм інтеграції ВПО в громаду» та переваги, які отримають громади від розробки програми інтеграції ВПО — у нашому матеріалі.
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
#внутрішньо переміщені особи
Перейти
02.06.2023
U-LEAD допомагає громадам стабілізувати бюджетні процеси в умовах війни
За шість тижнів 100 працівників місцевих фінансових органів навчаться ефективніше управляти ресурсами громади, аналізувати та виявляти резерви, а також пропонувати кроки для стабілізації місцевих бюджетів. У цьому їм допоможуть експерти U-LEAD та досвід інших громад.
#місцеві бюджети
#омс
#фінанси
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
Перейти
02.06.2023
Стартували нові “Кроки для спеціалістів”, які допоможуть налагодити взаємодію влади та волонтерів
120 осіб з 19 регіонів України – саме такий склад учасників нової навчальної програми від U-LEAD під назвою «Кроки для спеціалістів. Взаємодія ОМС та волонтерських об'єднань». За шість тижнів учасники познайомляться з інструментами ефективної комунікації, а також опрацюють навички їхнього застосування в різних ситуаціях.
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
#омс
Перейти
30.05.2023
Стартувала мережа з обміну досвідом «Розробка Програми забезпечення безпекового простору громади»
Впродовж чотирьох місяців 24 громади разом з експертами U-LEAD напрацюють рішення з організації безпечного простору на своїх територіях. Цей досвід стане дорожньою картою впровадження безпекових заходів і для інших громад.
#новини
#омс
#навчальні програми
Перейти
26.05.2023
Стартувала навчальна програма «Кроки для спеціалістів. Управління комунальним майном»
Її учасники за 6 тижнів отримають нагальні знання щодо управління комунальним майном громади та особливостей цього процесу в умовах воєнного стану, опрацюють форми його ефективного розпорядження та використання.
#кроки для спеціалістів
#навчальні програми
#омс
Перейти
25.05.2023
U-LEAD запрошує до участі у новій ініціативі - Мережі з обміну досвідом (Програмі підтримці) «Розробка Програми інтеграції ВПО в громаду»!
Ця Мережа – це можливість, за підтримки експертів, ознайомитися з основними підходами та методологією розробки програм інтеграції ВПО, опрацювати навички налагодження взаємодії та координації зусиль всіх заінтересованих сторін, та головне — розробити Програму інтеграції ВПО з урахуванням потреб своєї громади.
#внутрішньо переміщені особи
#навчальні програми
#кроки для спеціалістів
Перейти
23.05.2023
24 громади обміняються досвідом створення безпекового простору
«U-LEAD з Європою» щиро вітає 24 громади з перемогою у конкурсному відборі на участь у мережі з обміну досвідом створення безпекового простору.
#новини
#омс
#навчальні програми
Перейти
04.05.2023
48 громад працюють над створенням дієвих систем внутрішнього контролю і аудиту
Команди фінансистів із допомогою U-LEAD напрацьовують документи, що відповідатимуть усім сучасним вимогам бюджетного законодавства.
#новини
#місцеві бюджети
#навчальні програми
Перейти
03.05.2023
Розробка муніципальних енергетичних планів: U-LEAD оголошує набір на програму підтримки
З листопада 2024 року МЕП стане обов’язковим документом громади. U-LEAD пропонує підтримку та експертний супровід відібраним у відкритому конкурсі громадам для розробки цього плану. Приступити до розробки пропонується в червні, а в жовтні презентувати на всеукраїнському рівні.
#навчальні програми
#анонси
#новини
#енергетична безпека
Перейти
02.05.2023
U-LEAD запрошує до участі у новій Навчальній програмі «Кроки для спеціалістів. План бюджетної стабілізації»
Зробіть ефективнішим витрачання бюджетних коштів, удоскональте свої реакції на виклики управлінської діяльності та налагоджуйте співпрацю з колегами з інших областей! У цьому вам допоможе нова Навчальна програма від «U-LEAD з Європою».
#навчальні програми
#кроки для спеціалістів
#місцеві бюджети
Перейти
10.04.2023
Стартувала навчальна програма «Кроки для спеціалістів. Кадрові питання в ОМС в умовах воєнного стану»
Учасники зі 100 громад з усієї України, відібрані на конкурсній основі, наступні 8 тижнів проведуть у комплексному навчанні.
#кроки для спеціалістів
#новини
#навчальні програми
Перейти
25.04.2023
Стартує оновлена ініціатива «Кроки для спеціалістів. Розробка стратегії розвитку територіальної громади»
U-LEAD відновлює Програму підтримки громад у розробці стратегій розвитку, згорнуту через початок повномасштабної війни.
#новини
#навчальні програми
#стратегія розвитку
#кроки для спеціалістів
Перейти
24.04.2023
Управління комунальним майном: U-LEAD оголошує набір на нову навчальну програму
Зробіть ефективнішою роботу з управління комунальним майном у Вашому органі місцевого самоврядування та налагоджуйте співпрацю з колегами з інших областей! У цьому вам допоможе нова Навчальна програма від «U-LEAD з Європою».
#навчальні програми
#омс
#кроки для спеціалістів
Перейти
18.04.2023
Експертна підтримка громад в розробці муніципального енергетичного плану – розпочато відбір учасників
U-LEAD запускає чотиримісячну програму підтримки для громад, які бажають розробити якісний енергетичний план за підтримки фахівців.
#анонси
#навчальні програми
#новини
#енергетична безпека
Перейти
14.04.2023
Безпекова Мережа з обміну досвідом: презентація конкурсного відбору
Що це за Мережа та як взяти у ній участь? Які вимоги до учасників та що на них чекає? Заповніть заявку на конкурсний відбір до 30 квітня, а вже у вересні продемонструйте свої результати та здобутки.
#омс
#анонси
#навчальні програми
Перейти
06.04.2023
Запрошення для представників ОМС: Мережа з обміну досвідом «Розробка Програми забезпечення безпекового простору громади»
Дізнайтеся, як покращити безпекову сферу, як об’єднати ресурси для формування належного безпекового середовища, хто такі стейкхолдери безпеки і яким чином забезпечення безпекового простору громади може вплинути на її соціально-економічний розвиток.
#омс
#анонси
#навчальні програми
Перейти
05.04.2023
48 громад доєдналися до Мережі, в якій вчаться правильній комунікації
Учасники вивчають моделі комунікаційних стратегій та створюють індивідуальні плани.
#комунікація
#навчальні програми
#новини
Перейти
03.04.2023
"ВПО - це наші люди!" - онлайн-візит до Нехворощі
Відвідайте громаду, що має стратегічний підхід до роботи з ВПО.
#внутрішньо переміщені особи
#війна
#навчальні програми
Перейти
30.03.2023
14 громад Житомирщини одержали від U-LEAD у 2022 році допомогу на суму майже 1 мільйон євро
В основному це пакети з обладнанням та матеріалами для стабілізації енергетики та для допомоги в розселенні переселенців.
#новини
#навчальні програми
#фінанси
#місцеві бюджети
#екстрена допомога
Перейти
27.03.2023
U-LEAD оголошує відбір посадовців ОМС для участі у Мережі з обміну досвідом
Тема Мережі: «Діяльність робочих груп зі створення систем внутрішнього контролю та аудиту в територіальних громадах»
#новини
#навчальні програми
#анонс
Перейти
24.03.2023
Генератори влітку – світло взимку
Як громада на Вінниччині прихистила ВПО та допомагала не впасти духом у найтемнішу зиму.
#війна
#енергетична безпека
#екстрена допомога
#внутрішньо переміщені особи
Перейти
21.03.2023
Програма «Кроки для спеціалістів. Організація роботи з ВПО – 2023» стартувала і йде повним ходом
Учасники з Вінничини розповідають про свій досвід.
#навчальні програми
#внутрішньо переміщені особи
#новини
Перейти
21.03.2023
Стартував ІІ етап навчальної програми «Кроки для спеціалістів. Мобільність»
U-LEAD і далі вчитиме громади підготовлювати проєктні пропозиції у сфері мобільності.
#мобільність
#новини
#навчальні програми
Перейти
21.03.2023
Громади Чернігівської області отримали від U-LEAD у 2022 році майже 1 мільйон євро допомоги
Найбільше вартували техніка й матеріали для стабілізації енергетики та для допомоги в розселенні переселенців.
#новини
#навчальні програми
#фінанси
#місцеві бюджети
#екстрена допомога
Перейти
20.03.2023
12 громад удосконалять системи управління відходами
Робота ведеться в рамках другого етапу навчальної програми «Кроки для спеціалістів».
#побутові відходи
#новини
#навчальні програми
Перейти
06.03.2023
Кадрова робота в ОМС: U-LEAD оголошує новий набір на нову навчальну програму
Зробіть ефективнішою роботу з кадрами у вашому органі місцевого самоврядування та налагоджуйте співпрацю з колегами з інших областей!
#навчальні програми
#омс
#анонс
Перейти
03.03.2023
Дев'ять комунікаційних інструментів для роботи з внутрішніми переселенцями
Комунікація — важливий аспект соціальної інтеграції ВПО в життя громади. Для допомоги у її налагодженні Програма U-LEAD організувала низку заходів та залучила для роз’яснення експертів.
#поради
#комунікація
#внутрішньо переміщені особи
Перейти
27.02.2023
U-LEAD оголошує відбір на навчальну програму з комунікації в громадах
Як пов’язані між собою протести мешканців та відсутність у громаді спеціаліста з комунікацій? Чому комунікаційна стратегія не менш важлива для громади, ніж стратегія розвитку? Що таке комунікаційний план та як його зробити? Про все це дізнаються, а також на практиці підготують свій план комунікацій змін у громаді учасники Мережі з обміну досвідом «Створення плану комунікації змін у громаді».
#навчальні програми
#комунікація
Перейти
09.02.2023
Громада в Одеській області стимулює створення робочих місць для ВПО
Тарутинська селищна рада за підтримки U-LEAD розробила програму з інтеграції внутрішньо переміщених осіб, яка включає комплекс заходів з працевлаштування, перекваліфікації кадрів та їх облаштування у громаді.
#внутрішньо переміщені особи
#новини
Перейти
02.02.2023
U-LEAD допоміг громаді з Одещини розробити програму інтеграції переселенців
Таїровська селищна рада розробила та прийняла «Програму підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2023 рік». Документ створює умови для фінансування заходів, спрямованих на допомогу переселенцям.
#новини
#внутрішньо переміщені особи
Перейти
29.12.2022
У Косівській громаді облаштовують новий шелтер для переселенців
Територіальні громади Прикарпаття продовжують працювати над розширенням житлової бази для внутрішньо переміщених осіб.
#громада
#шелтер
#грант
#внутрішньо переміщені особи
Перейти
24.11.2022
Громади можуть перетворювати занедбані об'єкти у простори для ведення бізнесу
Експерти U-LEAD доводять необхідність таких перетворень та розбирають успішні кейси.
#внутрішньо переміщені особи
#поради
#бізнес
Перейти
10.11.2022
За підтримки U-LEAD громадська організація на Закарпатті виграла грант на облаштування прихистку
Громадська організація з Іршавської громади за допомогою експертів «U-LEAD з Європою» підготувала проєктну заявку на облаштування прихистку для ВПО. Вони перемогли в конкурсі та отримали грант у розмірі близько 800 тисяч гривень.
#внутрішньо переміщені особи
#новини
Перейти
20.10.2022
Управління відходами під час воєнного стану: поради для громад (ІНФОГРАФІКА)
Війна вплинула та змінила громади України, багато наших співвітчизників змушені були залишити свої домівки, що спричинило в більшості громад зміну навантаження на критичну інфраструктуру. Не стала винятком для громад сфера поводження з відходами.
#побутові відходи
#поради
#внутрішньо переміщені особи
#війна
Перейти
13.10.2022
Могилів-Подільська та Крижопільська громади розробляють програми інтеграції переселенців
U-LEAD допомагає Могилів-Подільській та Крижопільський громадам в розробці покрокового плану роботи з внутрішньо переміщеними особами.
#внутрішньо переміщені особи
#новини
Перейти
07.10.2022
U-LEAD запустила нову навчальну ініціативу щодо управління відходами
Управління відходами важливий напрямок в роботі органів місцевого самоврядування. Для територіальних громад це питання з кожним роком стає дедалі актуальнішим та потребує напрацювання якісної системи управління відходами на місцевому рівні.
#побутові відходи
#новини
#навчальні програми
Перейти
05.10.2022
Команди громад розпочали навчальний курс «Просторове планування та управління природними ресурсами» від U-LEAD
Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну багато сфер життєдіяльності громад зазнали чималих втрат. Процес відновлення та відбудови територій вимагає фінансових вкладень, а також відповідних знань та навичок від представників громад у цій сфері.
#просторове планування
#навчальні програми
#новини
Перейти
30.09.2022
Громади-переможці розпочали тренінгові навчання в рамках програми «Кроки для спеціалістів з управління проєктами»
Навчальна програма розроблена з метою надати фахівцям територіальних громад базові знання та практичні навички з розробки та впровадження проєктів у сферах освіти, культури, соціального захисту.
#навчальні програми
#новини
#проєктний менеджмент
Перейти
27.09.2022
Експерти U-LEAD допомагають місцевому самоврядуванню перетворювати занедбане майно в актив громади
Шелтери, тимчасові прихистки, облаштовані у спортивних, освітніх або соціальних закладах громад, гуртожитки дають змогу людям, які рятуються від війни, отримати дах над головою. Але для тривалого проживання не підходять. Тому громади шукають шляхи, як збільшити житловий фонд.
#поради
#житловий фонд
#внутрішньо переміщені особи
Перейти
21.09.2022
U-LEAD розпочинає навчальний курс «Кроки для спеціалістів з управління проєктами»
20 вересня стартувала нова ініціатива Програми «U-LEAD з Європою» - навчальний курс «Кроки для спеціалістів з управління проєктами».
#новини
#навчальні програми
Перейти
16.09.2022
Представникам громад Дніпропетровської області презентували «дорожню карту» по роботі з переселенцями
«Дорожня карта» для внутрішньо переміщених осіб – це один з інструментів, який допомагає в інтеграції зазначеної категорії осіб у громаду.
#поради
#внутрішньо переміщені особи
Перейти
07.09.2022
Громада на Дніпропетровщині розвиває підприємництво за підтримки U-LEAD
Впродовж року в Зеленодольській громаді представники малого бізнесу вдосконалювали свої вміння під час зустрічей і тренінгів. Ці заходи стали частиною проєкту "Розвиток підприємництва у Зеленодольській громаді".
#новини
#навчальні програми
#підприємництво
Перейти
10.08.2022
Завдяки U-LEAD наметовий табір переселенців у Хмільницькій громаді стане рекреаційним центром
У Хмільницькій громаді на Вінниччині облаштували наметовий табір для переселенців.
#новини
#внутрішньо переміщені особи
#екстрена допомога
Перейти
12.11.2021
Старости громад Чернігівщини завершили цикл навчань U-LEAD
Старости в громадах відповідають за важливу складову роботи із мешканцями – налагодження сталої комунікації та лобіювання інтересів округу на рівні громади. Як це робити ефективно, які є успішні практики та що потрібно для зростання професійного рівня старост?
#новини
#Кроки для старост
#навчальні програми
Перейти
Показати
##навчальнийвізит ##освіта #4pager #COVID-19 #автономія #адміністративно-територіальний поділ #Азовське море #аналітика #аналітика #анонс #анонси #безпека #безпека #безпека в громаді #безпека руху #бізнес #бізнес #благоустрій #боротьба з корупцією #боротьба з корупцією #бренд #бухгалтерія #бухгалтерія #велоінфраструктура #відбудова #відбудова #війна #війна #внутрішньо переміщені особи #внутрішньо переміщені особи #водопостачання #волонтери #волонтерство #воркшопи #ВПО #Ґендер #гендерні аспекти #гендерні аспекти #грант #громада #громадський діалог #громадський діалог #громадський простір #дайджест #дані #Данія #державне замовлення #державні фінанси #дерусифікація #децентралізація #децентралізація #Дія #добровільні пожежні бригади #документообіг #Донецька область #дослідження #дослідження #еко-туризм #екологія #екологія #економіка #екстрена допомога #екстрена допомога #енергетична безпека #енергетична безпека #енергоефективність #житловий фонд #жіноче лідерство #Закарпаття #законодавство #законодавство #заощадження #запитання - відповідь #Запорізька область #звіт #земельна реформа #зміни до Конституції #інвестиції #інвестиції #інвестиційний паспорт #інвестори #інтерв'ю #Іспанія #Італія #кадрова політика #каталог заходів #Керівний комітет #коментар #комунальне майно #комунальне майно #комунальні послуги #комунальні служби #комунікація #комунікація #корупційні ризики #корупція #кризові ситуації #кроки #кроки для спеціалістів #кроки для спеціалістів #Кроки для старост #культура #Лист для керівників #Магдебурзьке право #магдебурзьке право #міжмуніципальна співпраця #міжмуніципальна співпраця #міжнародна допомога #міжнародна співпраця #міжнародна співпраця #Міжнародне експертне обговорення #міжнародне співробітництво #Міністерство цифрової трансформації #місцевий бюджет #місцеві бюджети #місцеві бюджети #місцеві вибори #мобільність #мобільність #молодіжні ради #молодь #Мости довіри #навчальні програми #навчальні програми #німеччина #новини #оголошення #омс #омс #онлайн-візит #опалення #опалення #опалювальний сезон #організаційна структура #оренда землі #освіта #освіта #охорона здоров'я #охорона здоров’я #партнерство #ПДФО #підприємництво #планування #побутові відходи #податки #події #поради #правила дорожнього руху #ПРАВОВИЙ КУТОЧОК #правові питання #презентація #продовольча безпека #проєктний менеджмент #просторове планування #просторове планування #професійна технічна освіта #публічна інформація #публічна політика #пункти незламності #реверсна дотація #результати #Республіка Словенія #реформа місцевого самоврядування #реформа місцевого самоврядування #розвиток спроможності #секторальні реформи #СЕРЕДА #соціальні медіа #соціальні послуги #соціальні послуги #соціологічне дослідження #спеціаліст з безпеки #стала мобільність #старости #статистика #стратегія розвитку #транспорт #Трембіта #трудові відносини і організація праці #туризм #укриття #управління побутовими відходами #управління фінансами #фінанси #фінанси #фінансування #Франція #харчування #Херсонська область #цифрова трансформація #цифровізація #цифровізація #ЦНАП #ЦНАП #шелтер #школи #школи